Productieversie Alfa Romeo 4C wordt onthuld in Parijs

productie 4C

Ons is vandaag ter ore gekomen dat Alfa Romeo op 29 september in Parijs het doek zal trekken van de productieversie van de 4C. Ook zullen dan alle prijzen -inclusief de Nederlandse- en beschikbare versies bekend gemaakt worden en het daarbij behorende introductieschema. De introductie in ons land start tijdens de eerste maanden van 2013. Deze lichte achterwielaangedreven sportwagen van Alfa Romeo zal een nieuwe generatie 1750 TBI (midden)motor hebben, met prestaties die op kunnen lopen tot rond de 300 pk. Het is waarschijnlijk maar niet zeker dat het topmodel de initialen GTA zal dragen en dat een tussenmodel bijvoorbeeld weer het QV logo zal dragen. Dit nieuws klinkt ons zeer aangenaam in de oren, aangezien 2012 verder een redelijk Alfa-luw jaar zal worden met enkel de MiTo TwinAir als nieuwe marktintroductie. Uiteraard gaan wij de productieversie van de Alfa Romeo 4C life voor jullie bekijken tijdens de persdag aan het eind van de laatste week in september.

6 gedachten over “Productieversie Alfa Romeo 4C wordt onthuld in Parijs

 • 20 januari 2012 om 17:13
  Permalink

  Heel mooi !
  Maar ik denk dat men niet zo zit te wachten op de 4 c.
  Grote aantallen zullen er in deze tijd niet worden verkocht.
  Een opvolger van de 159 en 166 zou veel beter zijn!
  Men slaapt nog steeds daaronder in Italië.

  Beantwoorden
 • 20 januari 2012 om 18:54
  Permalink

  ik denk juist dat het een fantastische zet is.

  Veel mensen vinden Alfa’s mooie auto’s maar vanwege imago durven ze het niet aan. Een auto als deze is een imagobouwer pur-sang. Als de 4C positief ontvangen wordt zullen ook de opvolgers van de 159 en 166 daarvan profiteren. Andersom zou de situatie moeilijker maken. Een “mainstream” autoproducent die een volbloed sportwagen lanceert. Daar moet je een veel langere adem voor hebben m.i.

  Beantwoorden
 • 20 januari 2012 om 23:31
  Permalink

  Ja, dit is een hele goede zet! Waar Audi al jaren een TT heeft, BMW zijn Z4, Mercedes zijn SLK, Nissan de 270 en Peugeot sinds kort zijn RCZ daar kan een Italiaans merk met zo’n grote historie in coupe’s niet achterblijven. niet voor de verkoopaantallen, maar wel als broodnodige imagebuilder in zowel Europa als de VS en China. Als de prijs goed is en beloofde verhouding kg/pk klopt dan kan hij leidend worden in dit segment.

  Beantwoorden
 • 21 januari 2012 om 11:26
  Permalink

  Probleem met imagebuilders is dat ze bedoeld zijn om mensen naar de showroom te lokken om daar vervolgens iets anders te kopen. Alleen komen ze dan bij Alfa in een bijna lege showroom aan…..
  Ik hoop dan ook dat de 4C niet alleen een imagebuilder is, maar dat ze haar zo goed in de markt gaan zetten, dat ze direct grote groepen klanten bij de door Mareblu genoemde concurrenten wegsnoept.

  Beantwoorden
 • 21 januari 2012 om 13:26
  Permalink

  Uiteraard mee eens dat er wel aanbod in de showroom moet staan. Het moet dus na de introductie van de 4C niet te lang duren voor er meer keuze is. Maar de volgorde lijkt me juist. Vol spanning wachten we af…..

  Beantwoorden
 • 22 januari 2012 om 10:04
  Permalink

  Ik was gisteren op het autosalon in Brussel en daar zeiden de mensen van Alfa mij dat de 4C wel degelijk op het autosalon had moeten staan, ware het niet dat de chinezen hem uit mekaar hadden geschroefd na het chinese autosalon om alles op te meten zodat ze weer lekker kunnen kopiëren. Het probleem was dat ze de auto niet meer in mekaar kregen (en beschadigd hadden) en de 4c dus terug naar alfa moest om hem te herstellen. Hij was dus niet op tijd klaar voor Brussel… dankzij die barbaren uit het oosten…. 👿

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.