Prost ziet F1 seizoen Ferrari slagen dankzij dreamteam

Prost

Alain Prost, wereldkampioen en voormalig Ferrari coureur in 1990 en 1991 (zie zijn bolide op de foto) geeft zijn mening over de situatie bij Ferrari voor volgend jaar. Critici hebben inmiddels al hun veelal negatieve mening gegeven over de kansen van Ferrari en de combinatie Alonso-Raikkönen. Prost ziet dat anders. De Fransman vindt de komst van Kimi Raikonnen naar Maranello juist grote kans voor de Scuderia. Twee wereldkampioenen in 1 team kunnen het raceteam juist verder helpen en de kans vergroten op een rode overwinning. Het zijn immers twee rijders die alles geven en samen voor meer aanvalskracht zorgen. Prost benadrukt wel het belang dat elke rijder dan gelijke kansen moet krijgen binnen het team en dat er niet langer gesproken kan worden van een nummer 1 en nummer 2 positie. Hierin schuilt volgens Prost ook een belangrijke taak voor teamchef Stefano Domenicali . Die zal het team nu anders moeten gaan leiden dan hij tot nu toe heeft gedaan. Domenicali kan niet meer alles inzetten op 1 auto als het om strategie de gaat.

kimi

Het nieuwe seizoen, met dit keer maar liefst 22 wedstrijden, start op 21 maart in Melbourne. Vooral voor Ferrari start de F1 volgend jaar met een aantal handicaps. De eerste is dat een team bijna niet meer mag testen van de FIA. Dit kan voor Ferrari een groter nadeel vormen dan voor andere teams, omdat Ferrari nu eenmaal gewend is veel gebruik te maken van Fiorano. Daar zijn altijd veel testkilometers verreden. In het tijdperk Schumacher bijvoorbeeld, was Luca Badoer testrijder bij Ferrari. Hij reed ruim 100.000 test kilometers per jaar.

Een ander nadeel is dat Ferrari momenteel geen gebruik kan maken van de eigen windtunnel. De calibratie van de windtunnel bleek namelijk niet goed te zijn. Ferrari is daarom noodgedwongen afhankelijk van de windtunnel van Toyota Motorsport GMBH in Keulen. Het team lijkt daarentegen sterker dan ooit. Zo is Rory Byrne terug bij Ferrari. Hij was samen met Ross Brawn de grote kracht achter het succes van Schumacher bij Ferrari. Byrne werkt momenteel al aan de auto voor 2014. Het team van mensen zal voor 2014 verder worden versterkt met aerodynamica expert Dirk de Beer, die overkomt van Lotus. Zijn Lotus collega James Allison vertrok al eerder dit jaar naar Maranello.

Voldoende kansen voor Ferrari dus dat het nieuwe seizoen start met sterke namen binnen de gelederen. Wat ons betreft FORZA FERRARI!

Van onze sportverslaggever: Niels Copier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.