Sberbank financiert Fiat’s activiteiten in het Russische ZIL/Kamaz

Fiat Kamaz

Rond een half miljard dollar zal de Russische Staatsbank Sberbank beschikbaar stellen om ZIL/Kamaz grondig te moderniseren en Fiat mag het gaan doen (in een Joint Venture). Dat werd vandaag bekend gemaakt door diverse Russische bronnen. In een wedloop met Koreaanse bedrijven, heeft de Russische overheid z’n voorkeur uitgesproken voor de firma uit Turijn. Fiat SpA en Fiat Industrial kunnen nu de mouwen opstropen voor een flinke uitbreiding van de productie op Russische bodem. Vorige week zou Sergio Marchionne daarover met premier Putin gesproken hebben. Fiat heeft tot ver in de geschiedenis een positieve ervaring op het gebied van handel en samenwerking met het Kremlin.

Wellicht heeft dat nu ook weer voor wat voordeel gezorgd, want de deal is geen kleine. Behalve de productie van bedrijfswagens in Moskou, is Fiat ook al begonnen met de bouw van CNH landbouwvoertuigen in het verre Naberezhnye Chelny (deelrepubliek Tatarstan). Die samenwerking werd reeds in 2009 beklonken.

Fiat wil verder op een nieuwe locatie in St-Petersburg personenwagens van het merk Jeep gaan produceren. Die plannen zullen volgende maand worden afgerond.

Een gedachte over “Sberbank financiert Fiat’s activiteiten in het Russische ZIL/Kamaz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.