SCOOP: Eerste testexemplaar Fiat 500X gespot

500x mule

Fiat werkt door aan nieuwe varianten op het ‘Small Wide’ platform, waarop na de 500L, straks ook ‘500X’, ‘Jeepster’ en mogelijk de opvolger van de MiTo zullen verschijnen. Je ziet hier een in Italië gespot testexemplaar voor de ontwikkeling van een nieuw model, dat klaar lijkt om te worden verscheept naar verre oorden. Wellicht naar de andere kant van de oceaan om in de VS de nodige tests te ondergaan.

Dit project bevindt zich zo te zien in een eerste fase en maakt wat de carrosserie betreft nog grotendeels gebruik van wat de afgelopen jaren uit progetto ‘L0’ voortvloeide, namelijk de 500L. Alleen de neus moet alvast het een en ander verbergen. De auto staat duidelijk hoger op de wielen dan een normale 500L en gooit ons zand in de ogen door gebruik te maken van velgen die we eerder op een kleine Jeep verwachten en koplampen die we kennen van de stijlvolle MiTo. Toch sluiten we de Alfa voorlopig nog even uit, gezien de vorm van de luchtinlaat. We vermoeden dat het onderwerp hier Fiat, Jeep of beide is. Deze producten rollen over een jaar ongeveer van de band in het drastisch vernieuwde Melfi en hebben de vorm van een compacte Crossover.

2 gedachten over “SCOOP: Eerste testexemplaar Fiat 500X gespot

 • 7 mei 2013 om 13:45
  Permalink

  Als je de extra voorruit ziet, zoals bij de 500L, dan kan dit nooit de 500X zijn. Het lijkt meer op een Panda-achtige variant met 500L kenmerken, zoals de gedeelde voorruit.

  BeantwoordenReport user
 • 7 mei 2013 om 14:23
  Permalink

  @Henk; zoals in het bericht staat is dit een eerste fasetest met carrosserie van de 500L. Dat wil dus zeggen dat de carrosserie van het eindmodel nog niet wordt toegepast, maar dat alleen de onderhuidse techniek plus de luchtinlaat al die van het nieuwe model is. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.