Alfa Romeo MiTo opvolger in 2016 als Crossover naar Amerika?

MiTo Crossover

Alfa Romeo zou zodra het merk wat gesetteld is, in de VS ook een model in het meest compacte segment overwegen voor de verkoop op de Amerikaanse markt. Dat meldt het Amerikaanse Car&Driver, die tegenwoordig blijkbaar een kort lijntje hebben met wat insiders aan de andere kant van de oceaan. Vorige week maakte dezelfde bron melding van een aanstaand groter segment met de initialen 6C. Het gaat om een waarschijnlijk in Mirafiori geproduceerde sportieve compacte Crossover, als opvolger van de eveneens in Turijn geassembleerde MiTo. Marchionne zelf, zou dit inmiddels hebben door laten schemeren. We leven dan echter al wel in het jaar 2016, al verwachten we ‘m bij ons op Europese bodem in de tweede helft van het jaar ervoor.

Het platform is uiteraard de ‘Small-US-Wide’ B-segment ondergrond, waar de 500L inmiddels al gebruik van maakt en waarop bijvoorbeeld ook een kleine Jeep zal worden samengesteld in het Italiaanse Melfi. Sportiviteit op deze nieuwe kleine van Alfa, zal onder andere tot uiting komen dankzij de toepassing van een nieuwe 200 pk sterke 1.4 TBI voor een QV-editie. De inside-informatie die vandaag naar buiten komt, spreekt tevens van een plug-in hybride-versie. Dat laatste kan kloppen, want ook wij zijn op de hoogte van het feit dat Fiat Powertrain werkt aan hybride versies voor compacte modellen van FGA. Het is de eerste keer, dat we iets verder dan de huidige MiTo kunnen kijken, die binnenkort overigens een milde update zal krijgen.

2 gedachten over “Alfa Romeo MiTo opvolger in 2016 als Crossover naar Amerika?

  • 2 mei 2013 om 14:42
    Permalink

    Sportieve styling en formaatje zo goed als C-segment. Misschien zelfde afmetingen als aanstaande 500X? Ook met krachtige 1.4 motoren.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.