Nadere verklaring stop assemblagelijn Alfa Romeo MiTo

Mito bouw

Er zijn inmiddels meer details bekend over wat er de komende maanden gaande is in Mirafiori. De fabriek zal tot september met een verbouwing te maken hebben in verband met de verhuizing en grondige aanpassing van de bestaande structuur te maken hebben. De productie van de Alfa Romeo MiTo kan hierdoor niet worden ontzien. Aanvankelijk wilde men de aanpassing voor eind juli realiseren, maar door regelgeving rond de sociale regeling voor de 5315 werknemers die tijdelijk allen thuis komen te zitten (inclusief de 1500 die nu nog werken), kan de productie nu niet eerder dan september weer genormaliseerd worden.

De aanpassingen voor de productie van de MiTo omvatten vooral de verhuizing van de lasafdeling van Grugliasco naar Mirafiori en de milde update van het bestaande model. De 333 werknemers die in fases geleidelijke overkomen uit Grugliasco, betreffen eerst de mensen die aan de basis van de MiTo werken. Later volgen ook de andere werknemers, inclusief het team dat de opbouw voor de Maserati GranTurismo en GranCabrio maakt.

Daarnaast wordt Mirafiori klaargestoomd voor de toekomst en worden testruimtes en spuitcabines gemoderniseerd en wordt ook het testcircuit buiten aangepast. Deze laatste feiten stemmen de bonden vooral gelukkig, aangezien dit wil zeggen dat er eindelijk iets staat te gebeuren als het om nieuwe investeringen gaat. Men noemt het een stukje zekerheid in bange dagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.