SCOOP: Maserati Ghibli klaar voor debuut

ghibli gespot1

Volgens de welingelichte Italiaanse bron Quattroruote staat de Maserati-fabriek in het Torinese stadsdeel Grugliasco, op het punt om de assemblage van de Ghibli op te starten. De laatste testfase van de goed geproportioneerde E-segmenter met typisch Italiaanse ranke lijnvoering is inmiddels in volle gang, zoals te zien is op deze plaatjes. Het zal dus niet lang meer duren, eer we geheel ‘ontblote’ voorbeelden kunnen bewonderen op de openbare weg.

ghibli gespot3

Zoals gezegd kan het debuut technisch gezien aankomende maand al op de autosalon van Sjanghai plaatsvinden, maar het merk met de drietand heeft dit nog niet bevestigd noch ontkend. China is de belangrijkst markt voor deze Audi en Mercedes-beater, dus een verrassing is best mogelijk. De Ghibli zou daar de al even nieuwe Quattroporte kunnen flankeren, wat natuurlijk een prachtig visitekaartje is voor de jongste ambities van Maserati.

ghibli gespot2

8 gedachten over “SCOOP: Maserati Ghibli klaar voor debuut

 • 21 maart 2013 om 17:20
  Permalink

  8) 8) Let the Good Times begin! De reclame voor deze auto weet ik ook al! je ziet een heer in mooie Italiaanse kleding jonge vent (zoals John Elkan) beetje zo’n type. Stapt s’morgens zijn huis uit mooi huis in Italie voor de deur de nieuwe Maserati Ghibli hij rijd weg richting werk je ziet de auto nu heel mooi vanuit allerlei shots in de vroege morgen in een beetje mist langs velden rijden richting AutoStrada. Oprit Volgas de Autostrada op en nu horen we ook het mooie uitlaat geluid zien we het prachtige interieur van de auto, dit alles word op een hele elegante gebracht. Ineens BAM RUIS!!!! een bumperklever op de Autostrada de Autostrada is nu een stuk bochtiger (de Autostrada tussen Rome en Toscane heeft van die mooie stukken) de bumperklever is een Audi de man in de Maserati schakelt terug dit breng je ook precies zo in beeld en BLAAST er van door met een lichte grijns op zijn gezicht!!! The New Maserati! 8)

  Beantwoorden
 • 21 maart 2013 om 19:33
  Permalink

  πŸ˜† Had het niet beter kunnen bedenken! Zo’n A6 maar dan zonder ringen verder herkenbaar.

  Beantwoorden
 • 21 maart 2013 om 19:44
  Permalink

  @squadra: Mooi stukje!! een ander eindstuk kan ook zijn dat de bestuurder van de Maser de opdringerige bumperklever langs laat met een glimlach en hoofdschuddend met de regel:”La calma Γ¨ la virtΓΉ dei forti.” Of ” Some things in life are already proven”. πŸ˜†

  Beantwoorden
 • 22 maart 2013 om 00:11
  Permalink

  Alfaspeed!

  Ik heb hem dankjewel helemaal super we maken van dat stukje inderdaad een Audi die niet echt herkenbaar is al Audi maar dat wel iedereen het weet dat het een Audi is. We doen mijn stukje dat hij volgas geeft met prachtig geluid en daarbij de Audi in een wolk van stof achter laat. Alleen dit is zijn gedachte op dat moment en dan komt hij bij zinnen! en dan doet hij jouw versie laat de auto voorbij gaan! Hij is af FGA dit is de nieuwe reclame voor de nieuwe Maserati Ghibli. Met dank aan de leden van AutoEdizione!

  Ciao

  Squadra!! 8)

  Beantwoorden
 • 22 maart 2013 om 09:32
  Permalink

  Ja,

  Rustig beginnend, rustige track, cruisend, ziet de bestuurde de andere weggebruiker net iets te dicht naderen en pushen dat ie op moet schieten. Dan een hele snelle inzoom op plotsklaps tot grimas gevormde gezicht van de bestuurder.
  En dan een paar seconden lang, beestachtig beelden met rauwe fragmenten van flink scheurende en bochten nemende Maserati; snelle shots van de flanken, voorbijrazende neus, slippende wielen, brullende uitlaten, fragmenten van het schakelen en koppelen, net verdwijnend in een bocht, etc, etc (denk aan bruckheimer-producties). In italiaanse berg-setting, veel stof. Strakke soundtrack er onder(van pantera; vulgar display of power) in combinatie met het brute motorgeluid van de Maserati.
  En dan in een klap uitzoomen van de adrenaline-gevormde oog van de bestuurder, die dan bij zinnen enigzins verrast/geschrokken van het beest in zichzelf en de auto, zelfgenoegzaam glimlacht en de andere auto laat passeren, begeleid met serene muziek. Laatste shot de Ghibli van de achterkant die langzamerhand steeds verder van de toeschouwer af rijdt.(nog steeds in Italiaanse bergachtige setting)
  En dan die slogan er onder en verteld, wel de italiaanse versie natuurlijk, die grijpt! (voor de Europese markt)!!!

  Ik maak de storyboard wel voor je!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.