Sergio Marchionne zakenman van het jaar 2013 in beide Amerika’s

marchionne brasil

Sergio Marchionne is een man van vele werelden; dat maakt ‘m geliefd, gehaat, onbegrepen maar ook gelauwerd. Zijn redding van Fiat en queeste richting een mondiale doorstart van het Italiaanse autoconcern via Chrysler, maken van de CEO in donkere trui, wellicht de meest onvoorspelbare autoproducent ter wereld.

In Brazilië is er geen discussie mogelijk over zijn daadkracht en in de VS wordt de vitaliteit van Chrysler geheel toegeschreven aan deze man. Fiat is al jaren het meest dominante merk op de Braziliaanse groeimarkt en het concern timmert flink aan de weg in de VS en Canada. Daarom ontvangt de Italiaan, de erkenning van beste zakenman van het jaar in de beide Amerika’s. De toekenning komt van de Braziliaanse-Amerikaanse kamer van koophandel, schrijft de Financial Times afgelopen maandag. Marchionne krijgt de oorkonde op 15 mei in New York, tijdens een uitreiking.

2 gedachten over “Sergio Marchionne zakenman van het jaar 2013 in beide Amerika’s

  • 5 december 2013 om 15:42
    Permalink

    Niet meer dan vanzelfsprekend. Nu nog even het klusje in Italie/Europa afmaken, en kan de Europese oorkonde ernaast gehangen worden. Kunnen de criticasters die deze genie afserveren, eindelijk eens overtuigd gaan worden, voor zover dit artikel ook nog niet voldoende is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.