Servische premier Dacic wil Fiat’s exporteren naar Rusland

dacic fiat

De nieuwbakken premier Ivica Dacic van Servië bezocht zoals gezegd gisteren de Fiat-fabriek in Kragujevac. De premier zei in een korte toespraak in de fabriek (foto) nadrukkelijk dat hij nieuwe exportmogelijkheden ziet voor de 500L. Wat Fiat namelijk met haar eigen Italiaanse fabrieken doet gericht op de VS, wil de naar het oosten toe georiënteerde Dacic graag realiseren vanuit Servië richting Rusland. De premier wierp dus zelf een balletje en zei dat opnieuw te doen tijdens zijn bezoek in april aan de Russische bondgenoot.

500L export

Uiteraard levert Fiat Servië straks vooral ook aan de VS, maar Dacic ziet mogelijkheden, om op zeer goedkope wijze ook de Russische markt te kunnen bedienen. Iets wat iedere Europese fabrikant wel graag zou willen, maar vaak als te hoogdrempelig wordt ervaren, vanwege hoge belastingen aan de grens. Dacic is van de overtuiging dat Moskou voor hem wel een uitzondering wil maken. Dit nieuws zou betekenen dat bij succes de politieke verschillen tussen oost en west, geen rol spelen voor de op de Balkan gevestigde Fiat-fabriek.

dacic fiat2

2 gedachten over “Servische premier Dacic wil Fiat’s exporteren naar Rusland

 • 19 februari 2013 om 14:46
  Permalink

  Het lijkt me toch niet dat het de premier van Servie is maar Fiat zelf die bepaalt waar de export van de 500L naar toe gaat??

  Beantwoorden
 • 19 februari 2013 om 15:10
  Permalink

  Een lobby begint altijd bij politici, vooral in dat soort landen. De fabrikant wacht intussen af. Kan me niet voorstellen dat Fiat er vies van zou zijn als de voorwaarden gunstig zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.