Vakbonden willen meer antwoorden op vragen rond toekomst Maserati

Onlangs hebben we het nog over de onzekerheid rond de productielocatie van Maserati gehad.

In Modena wil men vooral dat bij de uitbreidingsplannen voor het merk, de grote bazen in Turijn en Detroit niet aan Modena voorbij zullen gaan. Men is bang dat de thuishaven van de drietand zal verworden tot een museum met slechts een ceremoniële functie. Velen vrezen dat de Modenese autoindustrie uiteindelijk een zware klap te verduren krijgt en dat er tal van banen zullen verdwijnen. Of die vrees gegrond is, is maar zeer de vraag.., maar of het ongegrond is evenzeer.

Daar is het de bonden die namens Maserati-werknemers deze dagen op de poort kloppen bij Fiat vooral om te doen; Meer duidelijkheid. Deze dagen had men maar weinig tijd om bij het laatst behaalde kampioenschap in de GT klasse stil te staan. Wat men vreest is dat de productietoename van 50.000 auto’s per jaar (in eerste instantie) alleen voor de voormalige Bertone fabriek en daarna ook Amerikaanse fabrieken bestemd zal zijn. Claudio Mattiello van de FIM-CISL gaf het volgende commentaar; “Er heerst een zeer grote onzekerheid vanwege de passieve houding van de onderneming. We krijgen maar geen antwoord op onze verzoeken en men gaat iedere afspraak uit de weg. Wat we willen zijn antwoorden op vragen die te maken hebben met de toekomst van Maserati in Modena, de stad waar het thuis hoort.

Een fabriek als die in Modena is niet gericht op grotere serieproducties en dus ook niet geschikt. Wat de bezorgde partijen in Modena vragen is dus feitelijk een uitbreiding van Maserati in Modena. Wij verwachten echter dat de fabriek in Modena -dat overigens bekend staat om een hoogwaardige productiewijze- blijft zoals deze is, en dat daar dus vooral exclusieve modellen van de band zullen blijven rollen zoals de GranTurismo en de opvolger van de Quattroporte. In Modena ervaart men dat als een stap achteruit, aangezien de eigen fabriek dan buiten elk nieuw plan valt. Men vreest dus zelfs dat de productie uiteindelijk helemaal zal verdwijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.