Verbouwing Pomigliano d’Arco is gestart

Binnenkort geen Alfa logo’s meer in de Napoletaanse fabriek, maar wel een geheel nieuwe werkomgeving ten behoeve van een nieuw kwaliteitsproduct van Fiat. 

Gister werden de eerste stappen in Rome gepresenteerd bij het ministerie van economische ontwikkelingen, oftewel bij Claudio Scajola zelf op het kantoor. Iets waar FGA mogelijk veel waarde aan hecht aangezien het thema ‘nationale fabrieken’  momenteel een gloeiend heet dossier is waar je je flink aan kan branden. Ook de bonden werden daarom uitvoerig op de hoogte gesteld. Het vormt een eerste stap sinds de presentatie van het plan op 22 december.

De nieuwe Fiat Panda zal dus in een optimale omgeving geboren worden. Een omgeving dat uiteindelijk voor een totale investering van 700 miljoen euro tot stand zal komen en van de ‘Giambattista Vico di Pomigliano d’ Arco’ fabriek de op twee na grootste en de modernste van het land zal maken. De Panda zal in de tweede helft van 2011 van de band rollen. De fabriek zal zich transformeren tot een meer hightech productielocatie, dankzij een ultra moderne structuur die zorgen zal voor veel flexibiliteit. Hierdoor wordt meer mogelijk en is de output hoger. Een fabriek met veel potentie voor de toekomst. De fabrikant vraagt hierbij de maximale medewerking van diverse instanties, bonden en alle werknemers. De nieuwe fabriek eist ook een nieuwe vorm van inzet, flexibiliteit en mobiliteit, meldt de geschreven aankondiging.

7 gedachten over “Verbouwing Pomigliano d’Arco is gestart

 • 31 maart 2010 om 08:28
  Permalink

  Ongelovelijk hoeveel geld in deze fabriek is gegaan.
  Vanaf de Sud tijd was het al een probleemgeval zoals we weten maar ook afgelopen jaren is onder regie van Kalbfell voor miljoenen in de fabriek gegaan en is het personeel op kwaliteitscursus gegaan en nu wordt alles weer eens vrolijk overgedaan.
  Neem aan dat het nu goed gaat gebeuren en met een motiverende peptalk van onze Sergio moet het dan lukken om daar die hightech productielocatie van te maken en anders heeft Luca di Montezemolo nog wel wat ideetjes lijkt me.

  Zou wel heel jammer zijn om geen Alfa logo meer op deze oer Alfa fabriek te zien staan. Kan er ook wel bij na Arese.

  Beantwoorden
 • 31 maart 2010 om 08:54
  Permalink

  Zijn er nog wel Alfa fabrieken? Gewoon ALLE Alfa productie concentreren in Milano (Arese), zoals het hoort. Liever nog in Portello, maar dat is helaas niet meer mogelijk……..

  Beantwoorden
 • 31 maart 2010 om 09:47
  Permalink

  Alfa fabrieken bestaan toch niet meer?
  Mito--> Punto
  Giulietta--> Bravo/Delta.

  Brera en 159 zijn bijna niche producten verworden die met de hand gemaakt worden…….Bertone fabriek?

  Beantwoorden
 • 31 maart 2010 om 13:06
  Permalink

  @rboudewijns
  Oja en de laatste geproduceerde ECHTE alfa was de arna zeker…
  Hou toch op, dr zit een alfa logo op en het rijd goed, prima gewoon ALFA

  Beantwoorden
 • 31 maart 2010 om 13:11
  Permalink

  Wat een hele verkeerde reactie “waverider”…….ik impliceerde helemaal niet hetgeen jij verondersteld……

  Beantwoorden
 • 31 maart 2010 om 13:17
  Permalink

  (misschien toch maar even toelichten….)

  Mito en Giulietta worden op dezelfde band als bovengenoemde geproduceerd en is er dus geen sprake meer van “Alfa fabrieken”. Louter de 159 en Brera hebben nog een “uniek” onderstel welke verder niet in het concern gebruikt wordt; waar deze geproduceerd worden kan betreffende locatie nog wel als “Alfa fabriek” aangemerkt worden.

  Wat ik mij afvraag: waar wordt de 159 geproduceerd nu deze fabriek op de schop gaat? Of blijft deze aldaar in productie tot einde levensduur?

  Beantwoorden
 • 1 april 2010 om 19:33
  Permalink

  In Napels moet je helaas vaak miljoenen investeren in andere zaken dan productie, alleen al om te ‘mogen’ produceren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.