Voldoende inschrijvingen voor Mille Miglia 2013

Mille Miglia

Ondanks dat de crisis zich nu toch echt wel laat voelen, zijn het aantal inschrijvingen voor de Mille Miglia 2013 boven verwachting hoog. Meer zelfs meer dan vorig jaar met 1575 stuks. Daarvan waren er 620 geldig bestaande uit eigenaren uit 30 verschillende landen. De Mille is weer als vanouds, sinds men vorig jaar de bezem door de organisatie heeft gehaald. Speciaal daarvoor werd het nieuwe 1000 Miglia S.r.l. opgericht onder leiding van Roberto Gaburri. Wat op een commerciĆ«le happening begon te lijken, is nu weer meer voor puristen en ter ere van de ‘mooiste race’ ter wereld tussen Brescia en Rome.

Er doen nu 400 teams mee, wat er 25 meer zijn dan in 2012. Minstens 40 auto’s deden al ooit officieel mee in raceverband, zoals bijvoorbeeld de Alfa Romeo 6C 2300 Pescara van Mussolini. Er doen in totaal 49 historische Alfa’s mee, 43 Fiat’s, 36 Lancia’s, 24 Ferrari’s en een tiental Maserati’s. Van de Alfa’s zijn er 5 die deel uitmaken van het team van Scuderia Portello uit Arese.

bugatti

Nog voor de start is er al een trieste mededeling te vermelden over een van deelnemende teams. Trouwe Mille Miglia liefhebbers Guido Foresti en zijn vrouw Elda, zijn namelijk al een paar maanden vermist. Zij vlogen boven de zee voor de kust van Venezuela in een klein vliegtuig voordat ze werden vermist. Het echtpaar uit Brescia zou ook dit jaar aan de start verschijnen met hun Bugatti 37.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.