Home » FCA

Sberbank en Fiat in overleg over alternatieve productielocatie

27 maart 2013 12:03 Geen reacties

fiat rusland

Fiat’s hernieuwde interesse om Jeeps te gaan produceren in een bestaande structuur dat wel wat extra opdrachten kan gebruiken, is gebaseerd op een voorstel van dat van Russische kant komt en vorm krijgt in een overleg met Ruslands grootste bank Sberbank. Het plan om bij St Petersburg een nieuwe fabriek te bouwen leek begin vorig jaar al rond, maar gaat dus toch voorlopig de ijskoude Russische ijskast in. Het bewijst opnieuw dat Europese fabrikanten niet al te gemakkelijk voet aan de grond krijgen in Rusland, omdat het Kremlin om verschillende redenen de Russische ondernemingen graag wil beschermen.

Onlangs schreven we al over het opnieuw bekijken door Fiat van de optie in de zuidelijke havenstad Taganrog binnen de bestaande structuur van fabrikant TaGaz. Dit plan kwam al in 2011 ter tafel. Sberbank stelt Lingotto een Joint Venture voor ter waarde van 850 miljoen euro, voor de jaarlijkse productie van 120.000 Jeeps.

Fiat geeft op deze wijziging geen verder commentaar, behalve dat Marchionne in Genève eerder deze maand liet weten dat de Russische onderhandelingen veel prioriteit krijgen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties