Volgend jaar meer premie voor auto’s op gas

Inmiddels is de Spaanse regering ook over de brug als het gaat om verlenging van de slooppremie voor volgend jaar.

De Italiaanse regering zal nu niet veel langer op zich laten wachten. Over een week of twee zal het bekend worden, maar lees hier bij AutoEdizione alvast wat het ongeveer gaat worden. Het zal naar verwachting in ieder geval een stuk minder zijn, dus kan de industrie zich alvast iets meer zorgen maken om de Italiaanse markt. Voor de ondersteuning van de markt is voor volgend jaar rond de 300 miljoen Euro klaargelegd.

Aan de formulering zal in ieder geval niets veranderen; Wie een oudere vervuilende auto inruilt voor een nieuwe schone auto, zoals bijvoorbeeld eentje op LPG, zal op korting kunnen rekenen. Naar verwachting zelfs meer dan afgelopen jaar. Zoals gezegd zal aardgas in Italië nog de meeste stimulans ontvangen. De Franse regering maakte er bijvoorbeeld helemaal een feestje van, door ook kopers flink te belonen voor het kopen van een auto met lage CO2 uitstoot. Daarom is er in Frankrijk nauwelijks sprake geweest van een daling in de verkopen t.o.v. 2008 en profiteerden de Franse autobouwers maximaal. De vraag is nu of de Franse regering hier ooit de rekening voor gaat betalen.

Het is nog even afwachten welke in Italië ingeleverde auto’s het meest profiteren. Naast de Euro nul en 1 normering zijn de afgelopen jaar ook auto’s met Euro 2 normering vanaf eind 1999 meegenomen in het beloningssysteem. Waarschijnlijk zal dat nu alleen gelden voor Euro 2 auto’s vanaf 31 december 2000. 

De balans van afgelopen jaar zijn inmiddels ook bekend. Financieel dagblad 24Ore komt met de cijfers van het Fleet&Mobility onderzoeksinstituut; De staat stond al met al garant voor gemiddeld 20% van de waarde van de nieuw gekochte schonere auto. Al met al kostte de staat dat meer dan 1 miljard euro over heel 2009.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.