Volgende generatie Fiat Punto mogelijk door Pininfarina ontworpen

Punto Pininfarina

De opvolger van de Fiat Grande Punto, Punto Evo en Punto zal in 2013 gepresenteerd worden met een ontwerp van Pininfarina. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Quattroruote vanavond. Liefhebbers van het noodlijdende ontwerphuis uit Turijn, hoeven dus niet langer te vrezen dat het helemaal einde oefening is wat dit prachtige label betreft. Ook al zal het sterk uitgedunde Pininfarina zelf geen auto’s en techniek meer ontwikkelen, de 80 jaar oude firma zal nog wel degelijk hofleverancier blijven van Lingotto.

Daarmee is het vaarwel Giorgetto Giugiaro en welkom Pininfarina, want de naar VW overgelopen beroemde ontwerper van Italdesign, was standaard de geestelijk vader van Fiat’s B-segment. Vanaf de Uno in 1983 tot de Punto in 1993 en de Grande Punto in 2005, werden de tekeningen namelijk traditiegetrouw door Giugiaro aangeleverd. Voor sommigen voelt dit misschien als eenverlies, maar Pininfarina is een meer dan waardig alternatief. De volgende generatie Punto zal ook weer Punto heten en is qua platform gebaseerd op de bodem van project L0 (‘Ellezero’) dat momenteel in ServiĆ« in ontwikkeling is.

5 gedachten over “Volgende generatie Fiat Punto mogelijk door Pininfarina ontworpen

 • 29 november 2011 om 19:15
  Permalink

  Misschien is dat al behoorlijk het geval. Het designhuis is namelijk niet meer dan een hoofdkantoor met een ontwerpafdeling en een gebrek aan grote opdrachtgevers.

  Beantwoorden
 • 29 november 2011 om 20:09
  Permalink

  Typisch; is al de 2e designer die bij de VAG aan het werk gaat nadat ie succesvol was bij de italianen.

  Om nou te zeggen dat VAG er leuke modellen sindsdien bij heeft…
  Mwoh, ok, de Seat Leon dan

  Beantwoorden
 • 30 november 2011 om 08:12
  Permalink

  Goed nieuws!!

  Fiat kan niet anders dan Pininfarina boven water houden, ze hebben Pininfarina nodig voor Ferrari. Marketingtechnisch gezien moet een ferrari een pininfarinalabel hebben…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.