Zagato Mostro hommage aan speciale Maserati 450S

mostro1

Deze grote zeer gestroomlijnde ellips op wielen met Maserati-logo, is de nieuwste creatie van Zagato en luistert naar de bijnaam ‘Mostro’. Deze One-off is een hommage aan een One-off van weleer en zo worden de speciale versies tegenwoordig ook opnieuw in het leven geroepen. Deze indrukwekkende auto op basis van de Maserati Gran Turismo is namelijk ge├»nspireerd op de Maserati 450S Coup├ę Costin-Zagato uit 1957 (foto onder). Destijds door de bouwers in Modena eveneens ‘Mostro’ genoemd. De beroemde coureur Stirling Moss was toen de klant dus de bijnaam had ook met een tweede ‘s’ geschreven kunnen worden. Moss wilde er gewoon mee deelnemen aan de 24 uur van Le Mans.

mostro2

mostro4

Zagato doet opnieuw, wat het een aantal jaren geleden met de Alfa Romeo TZ3 ook deed en eigenlijk heeft de Zagato Mostro dan qua carrosserie ook een hoop gemeen met dat model. De Japanse hoofdontwerper van de firma uit Milaan tekende deze herinterpretatie. De Zagato Mostro is besteld door iemand die ook al geniet van een gele TZ3. Een trouwe klant dus. De presentatie van de Zagato Mostro vond opmerkelijk genoeg plaats in Arese nabij het splinternieuwe ‘Mondo Auto Active’, waar Alfa Romeo tevens een showroom zal installeren. De Mostro met luide V8 liet zich nog even horen en het nieuwe circuit ernaast werd door deze bijzondere verschijning ingewijd. Afgelopen weekend stond de Mostro alweer aan het Lago di Como tijdens het Concorso d’Eleganza di Villa d’Este. De auto weegt waarschijnlijk niet meer dan 1000 kg. Het gebruik van veel carbon fiber zorgt voor een extra laag gewicht. De Zagato Mostro mag nog niet de weg op in deze hoedanigheid, maar de gelukkige eigenaar heeft al laten weten dat hij er alles aan zal doen om daar verandering in te brengen.

mostro3

4 gedachten over “Zagato Mostro hommage aan speciale Maserati 450S

 • 26 mei 2015 om 08:04
  Permalink

  Ik heb op Villa D’Este gesproken met de verantwoordelijke van Zagato. De basis is inderdaad dezelfde als de TZ3. De motor is een 4.2 van Maserati met 420PK. De 4.7 was om een of andere reden technisch niet mogelijk. Er worden er 5 van gebouwd, en die zijn allemaal al verkocht…

  Beantwoorden
 • 10 juni 2015 om 10:09
  Permalink

  Zagato heeft de basis gebruikt van Gillet Vertigo met Maserati V8 dit deden ze ook al bij de TZ3 Compitizione van een Duitse klant.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.