Home » FCA

Zastava hoort er nu officieel bij

22 december 2009 15:05 ��n reactie

De onverwoestbare Servische autobouwer is vanaf nu eigendom van Turijn.

FGA had al een groot aandeel, maar dat is nu alleen maar toegenomen, nu CEO Sergio Marchionne en de Servische president Tadic een akkoord hebben bereikt. Hiermee is een nog veel nauwere samenwerking tot stand gekomen, dat sinds vorig jaar is ontstaan onder de naam Fiat Automobili Srbjia. Hiermee moet het bedrijf met negen levens, dat dit jaar alleen maar 15.000 auto’s bouwde in de vorm van de Punto Classic voor de interne markt, weer tot bloei komen.

De fabriek ondergaat momenteel een grondige modernisering en zal in de nabije toekomst hofleverancier worden van een nieuw en zeer belangrijk Fiat model. De nieuwe zogenaamde ‘low cost’ wordt hét nieuwe wapenfeit van FGA dat in Oost europa en zuid Amerika voor de nodige verkoopcijfers moet gaan zorgen. Hierdoor zal het bedrijf in Kragujevac aantallen gaan produceren die het nog nooit heeft geproduceerd in haar 55 jarige bestaan. Het gerucht gaat dat deze Fiat de iconische naam ‘Uno’ gaat dragen. De crisisbestendige Fiat moet gaan concurreren met succesvolle opponentenen zoals Dacia uit Roemenië dat eigendom is van Renault. Een strategisch zeer belangrijke stap dus in een sterk opkomend segment. Volgens de Servische minister van economie Dinkic zal ook de Linea voortaan in Servië gebouwd gaan worden. Hiermee heeft FGA het profiel van de Braziliaanse en Indiase fabriek ook overgebracht naar oost-Europa. Van de exclusieve stadsauto is voorlopig geen sprake. Wél zal de 2 cilinder motor, die onder andere voor dit model bestemd was, van FPT binnenkort z’n intrede doen. Het uitblijven van de ‘Topolino’ is geheel verklaarbaar vanwege het feit, dat dergelijke ultra compacte niche producten momenteel nauwelijks klanten zullen vinden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Maksimum schrijft:

    Goed bezig! Ik zou zeggen direct gaan concurreren met Dacia. Ik zie dat in de tijd dat iedereen steeds goedkopere auto’s koopt Dacia’s marktaandeel stijgt.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties