Zonnig Viva Italia 2012 werd goed bezocht

Viva Italia 2012 op en rond het TT-circuit in Assen, was gister een groot succes voor wie van mooi weer en Italiaans auto’s houdt. Het was niet alleen wat de organisatie betreft een zeer geslaagde tweede editie sinds de terugkeer vorig jaar, maar ook wat onze redactie betreft, want Piazza Quadrifoglio Verde was een waar exclusief Alfa-feestje met zeer enthousiaste bezitters van zeer mooi auto’s.

Redelijk uniek was de verzameling fonkelende Giulietta’s QV, dat uiteindelijk op een aantal van 8 stuks uitkwam (waarvan drie in Rosso Competizione!), inclusief de door SAVALI gekietelde editie, waar we zelf mee mochten aantreden. Op deze auto komen we uiteraard binnenkort nog terug in een nieuwe review. Maar we ontdekten tijdens de door ons georganiseerde meeting meer bijzondere feitjes; Zo is de aanwezige MiTo QV een van de zeer weinige (helaas) die in Nederland tot nu toe verkocht is en dat geldt al helemaal voor de GT Q2 QV die ernaast stond. Een trotse eigenaar van een 145 QV 2.0 uit 1999, vertelde dat zijn auto met Blu Fantasia lak, de enige is in ons land. Uiteraard is de zwarte 33S 16v QV met Permanent 4 systeem, ook nog maar weinig te vinden hier in de Benelux. Twee AlfaSud eigenaren met klavertje vier erop, gaven deze ontmoeting natuurlijk ook extra cachet.

[nggallery id=822]

We bedanken de deelnemers/onze lezers nogmaals voor hun enthousiaste reacties en de vele gezelligheid. Deze meeting op een prominente plaats binnen dit evenement, is precies datgene waar Club AutoEdizione voor staat. Om meer van dit soort initiatieven aan te moedigen, vragen we wie dit leest dan ook om zich vandaag nog kosteloos in te schrijven bij onze club. Juist om dezelfde beleving op een ongedwongen manier met elkaar te kunnen delen. Kortom; “Uniti per una sola passione”

[nggallery id=823]

Elders op het  terrein en natuurlijk vanaf de tribune, was het ook genieten geblazen, met veel Ferrari- en Lamborghini-geweld. De nieuwe 458 Spider trok veel vaders en zonen, maar dat gold ook voor een uiterst zeldzame en oogverblindende Lamborghini 350 GT uit midden jaren ’60. Dit ontwerp van het legendarische Touring trok veel bekijks en viel zelfs in de prijzen tijdens een kleine concours. Op het zeer veilige, maar ook spannende circuit, viel tijdens diverse sessies goed te zien, hoe een grote verscheidenheid aan Italiaanse beauty’s aan het asfalt gekleefd zaten. Deelnemers loven vaak de toegankelijkheid en professionaliteit, waarmee men in Assen wordt ontvangen voor deelname aan een rondje op de baan. Assen ligt misschien niet voor iedereen even dichtbij, maar het werd ons al snel duidelijk, dat ondanks dat veel bezoekers uit de hele Benelux afkomstig waren. Een mooi aspect is bovendien hoe de redelijk lege snelwegen ernaar toe, praktisch op het circuit zelf eindigen. Onderweg geniet je van andere ‘Italianen’ met het zelfde reisdoel. Al met al zien we dus alweer uit naar de volgende Viva Italia in Assen.

[nggallery id=824]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.