Home » Lifestyle , Overige

Op bedevaart naar de Mille Miglia

25 mei 2012 18:11 ��n reactie

De mensen achter Italy here we.com (lezers van AutoEdizione) vierden dit jaar hun tiende Italië rit, wat ze zelf heel treffend ‘Una esperienza particolare’ noemen. Het draait bij deze vriendschappelijke jaarlijkse toertocht namelijk om de combinatie aan ingrediënten; Het begint allemaal met een groep fanatieke liefhebbers van de Italiaanse auto in het algemeen (net als wij), die elk individueel een sterke voorkeur hebben voor een specifiek model, dat ze met heel veel liefde koesteren. Bij voorkeur een auto die je maar zelden ziet en waarvan je de aantallen in Nederland op één hand kunt tellen. Vervolgens ga je met die auto tijdens het betere seizoen (het voorjaar) in colonne richting zuiden en bezoek je op het magische schiereiland een autofabriek, museum of natuurlijk de Mille Miglia, zoals vorige week.

Het klinkt niet alleen als een bedevaart, maar het is ook daadwerkelijk een bijna sacrale tocht. Zonder de aanwezigheid van (eigen) vrouwen en kinderen wanen de deelnemers, die dit jaar vertrokken met de jubileumtitel ‘Giro del Grande Gusto’, zich een aantal dagen in een Walhalla van de Italiaanse auto. Want wat is er mooier dan bijvoorbeeld met een Lancia Gamma Berlina achter een Fiat 130 aan te rijden, een Ferrari 308 GTS of een zeer zeldzame Fiat Dino 2400 Coupé? Alles is tijdens deze zonnige dagen bijna een ritueel; het rijden, tanken, parkeren, wassen en natuurlijk eten en drinken. De harde werkelijkheid dient zich enkel aan, wanneer een van deze zeldzaamheden op leeftijd, een al even zeldzaam vitaal onderdeel verliest. Tegelijkertijd motiveert dat om het genot zo snel mogelijk weer te hervatten. Via Brescia en Siena ging de tiende editie, met ditmaal 8 auto’s en 16 man. Het was opnieuw een geweldige smaakvolle ervaring dankzij de gigantische diversiteit die merken als Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Fiat en Ferrari door de geschiedenis heen hebben voortgebracht.

Aan de tiende editie namen deel: Fiat 124 Sport Spider 1.800 Alfa Romeo GT Junior 1.800 Lancia Gamma 2.500 IE Berlina Fiat Dino Coupé 2.400 Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB Lancia Thema 3.0 V6 LX Fiat 130 Berlina 2.800 Ferrari 308 GTS

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • niccolo schrijft:

    waar is de “thumbs-up” button?

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lifestyle , Overige

Lees meer over

, , , ,

Volg ons

Advertenties