Abarth binnenkort naar Amerika en in de WRC

Abarth export USA

Ook Abarth zal meeprofiteren van de expansiedrift van Fiat. Er komen van andere zijde van de oceaan namelijk steeds meer geruchten door dat de schorpioen met de Abarth 500 en Abarth 500C zal afreizen naar ‘The States’. Eigenlijk betreft het dan een vernieuwde versie van wat wij momenteel kennen. De verwachting is dan ook dat wij tegen begin 2013 eveneens zullen kennis maken met deze ‘verbeterde’ versies, waarvan voornamelijk de ophanging anders zal zijn. Optisch zullen er ook kleine verschillen zijn met het huidige model en qua vermogen spreekt men over maar liefst 175 pk (en 230 Nm koppel), wat zelfs meer is dan op een exotische 695 Tributo Ferrari. Uiteraard hebben we het over een model dat de huidige in Mexico geproduceerde Amerikaanse 500 als basis zal nemen. In dezelfde periode lanceert Abarth de nieuwe versie op basis van de volgende generatie Punto. Deze B-segment auto zal in de loop van volgend jaar als nieuwe belangrijke Fiat  -en in de VS als Dodge- op de mondiale markt debuteren.

Met de nieuwe Punto zal Abarth -ook mede dankzij een nieuwe regelgeving- zich waarschijnlijk op het hoogste podium gaan begeven van de Rally-wereld, de WRC. Het Italiaanse rally-embleem zal zich daar gaan meten met Citroën, Ford, Mini en vooral Volkswagen. De basis voor de krachtbron wordt vermoedelijk een 1.6 Turbo met MultiAir-systeem. Volgens kenners zal deze ingang via Abarth uiteindelijk ook Lancia weer terug kunnen brengen naar dit podium, waar het in het verleden juist ook samen met Abarth, 6 wereldtitels in de wacht wist te slepen. De nieuwe Delta zal daarvoor worden gebruikt. Uiteraard is dit laatste gerucht alles behalve officieel, maar de inmiddels aangekondigde ombouw van Lancia naar weer een imago dat minder op elegantie leunt, sluit wel goed op deze hypothese aan.

Abarth Punto Rally

 

 

4 gedachten over “Abarth binnenkort naar Amerika en in de WRC

 • 18 mei 2011 om 14:09
  Permalink

  WOWWWW dat is nog eens nieuws!!!

  Alfa Romeo zou terug gaan naar de DTM met de Guilia dat heeft Wester onlangs terloops geroepen.

  Maar dat Lancia terug keert in de WRC heel gaaf!!

  Ciao

  Squadra ik denk dat ik in januari in Monte Carlo zit!!

  Beantwoorden
 • 18 mei 2011 om 14:17
  Permalink

  Ik kan bij voorbaat alvast enrom genieten van de geruchten! De huidige generatie punto maakte als privé inschrijving al enrome indruk op mij tijdens de rally Sardegnia 2009, dus ik kan me dit goed voorstellen.

  En dat Lancia vervolgens het toneel weer mag beklimmen lijkt me terecht. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Citroën straks meer constructeurstitels in WRC verzameld dan Lancia er heeft. Hard ingrijpen is noodzakelijk! 😉

  Tof nieuws iig.

  Beantwoorden
 • 18 mei 2011 om 18:03
  Permalink

  Ik kan niet wachten tot de nieuwe Delta er is.
  Hoop dat het weer een gooi en smijt rallykanon word net als vroeger.

  Ik heb nog wat oude luxe kalenders liggen van de oude Lancia rally tijd.
  Met de oude Delta’s en ook die prachtige Lancia 037 ‘ers.
  Die Martini racing kalenders koester ik als een erg waardevol bezit.
  Hoop echt dat die tijd weer terug komt met de bijbehorende auto’s.

  Beantwoorden
 • 23 mei 2011 om 18:48
  Permalink

  ik hoop dat zowel fiat als lancie terugkomen,nu is het saai de rally

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.