Abarth Punto Evo volgend jaar met 200 pk als Final Edition

Abarth Punto Evo 2012

Volgend jaar komt Abarth vermoedelijk met een 200 pk sterke ‘Final Edition’ van de Punto Evo, voordat de opvolger van dit model in 2013 zal debuteren. Een aangename verrassing voor wie net als wij tot nu toe het idee had, dat je voor nieuwsfeiten van Abarth alleen maar kunt wachten op nieuwe modellen van Fiat. Ook op bestaande modellen kunnen we in de toekomst steeds vaker de nodige vernieuwingen verwachten, nu Fiat een veel groter en beter renderend bedrijf is geworden.

Via onbekende kanalen is dit feitje nu in ItaliĆ« naar buiten gekomen. We waren in heel veel opzichten al erg te spreken over deze stoere schorpioen met 1.4 Turbo MultiAir op basis van de Fiat Punto Evo en verwachten dat dit volgend jaar alleen maar nog meer het geval zal zijn. Dit model moet is worden om van te watertanden. Momenteel kun je alleen nog kiezen uit de 165 pk sterke variant of een extra gepeperde 180 pk versie met EsseEsse kit. Deze laatste zal vanaf volgend jaar 200 pk hebben in plaats van 20 minder. Men zegt dat dit model volgens jaar op de autosalon van Parijs zal worden gepresenteerd. Deze ‘Final Edition’ wordt ook een ‘Limited Edition’ want er zullen maximaal 400-500 stuks van geproduceerd worden.

Het nieuwe MultiAir II systeem zal op de model gemonteerd worden. Onlangs wisten we al te melden dat dit systeem als eerste op de nieuwe Panda zal worden toegepast. Door een nieuwe elektronisch geregelde variabele oliepomp zal de verhouding vermogen/verbruik nog beter worden dan nu al het geval is.

Het zal geen goedkoop afscheidsmodelletje zijn maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. De ophanging zal namelijk ook aangepast worden, vooral aan de achterzijde. Dit model zal tegen die tijd de enige nog handgeschakelde Abarth Punto Evo zijn, als vanaf volgend jaar de standaard versies de gerobotiseerde TCT-transmissie met dubbele koppeling krijgen. Deze zijn nu alleen nog bekend van de MiTo en in de Giulietta.

Een gedachte over “Abarth Punto Evo volgend jaar met 200 pk als Final Edition

  • 9 augustus 2011 om 07:50
    Permalink

    Het blijft wel een beetje een ondergewaardeerde auto die Abarth Punto…

    Zou die 1.4 van 200pk ook in de Abarth roadster komen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.