Alfa Romeo 4C debuteert eind 2012 met aangepaste TCT-transmissie

alfa romeo 2014

Het nieuwe Alfa Romeo trapt in de tweede helft van dit jaar eindelijk af met de tot de verbeelding sprekende 4C met 1750 TBI motor. Volgens recente informatie die ons is toegekomen zal de lancering op 29 september plaatsvinden tijdens de autosalon van Parijs. Vandaag komt daar de volgende spaarzame informatie bij: De TBI middenmotor begint bij 230 pk en zal gekoppeld worden aan een aangepaste versie van Alfa’s TCT-transmissie. In januari 2013 volgt ook de presentatie op de Amerikaanse markt.

Volgend jaar zal nadat de productie in de Chrysler-fabriek van Toledo is opgestart, ook de marktintroductie volgen van de eerste SUV op Compact Wide platform (Kamal?). Over een ‘Sportwagon’ variant van de Giulietta wordt in de huidige plannen nog niets officieel gemeld, maar er is een kans dat de hatchback in 2013 versterking zal krijgen in de vorm van dit model dat in de Italiaanse fabriek nabij Cassino geproduceerd zal worden. De nieuwe vijfdeurs MiTo zal rond de helft van volgend jaar in ieder geval al wel van start gaan. De Giulia zal vlak na de SUV (eind 2013) de markt betreden als sedan en Sportwagon. De productie van de Giulia versies zal na een grondige aanpassing van de fabriek in Sterling Heights, Michigan, op deze plaats geproduceerd worden samen met de opvolger van de Chrysler 200/Lancia Fulvia/Lybra. In 2014 volgen de nieuwe Spider (6C) en een vierdeurs topmodel. Deze twee delen mogelijk hetzelfde achterwielaangedreven platform, zij het aangepast. Over een coupé versie van de Spider is niets bekend, maar volgens bepaalde geruchten, is een ‘GT 6C’ inmiddels al wel bezig met een ontwikkelingsfase.

httpvh://youtu.be/3F4Ba3uLpmQ

14 gedachten over “Alfa Romeo 4C debuteert eind 2012 met aangepaste TCT-transmissie

 • 15 februari 2012 om 17:34
  Permalink

  Eerdere geruchten dat het zou gaan om een 1750 TBI motor met 300 pk kloppen niet? Wel jammer, het zou de auto niet misstaan hebben, ben benieuwd of hij de concurrentie de baas blijft ondanks het mindere vermogen.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2012 om 17:53
  Permalink

  Nou als dat allemaal gaat gebeuren de komende jaren 😉

  @OttoCi

  Er staat vanaf 230pk, in die zin ben ik vooral benieuwd naar het daadwerkelijke gewicht t.o.v. een Cayman of bv 370Z

  Beantwoorden
 • 15 februari 2012 om 18:51
  Permalink

  Dat bericht zegt ook dat hele productieplan verder is uitgesteld en baseert zich op een productieplan uit april 2011 terwijl er ook het plan is van september 2011. De schrijver van dit artikel, samen met nog een ander artikel is politiek gezien erg op de hand van Fiom en andere rode bonden en fracties..

  Beantwoorden
 • 15 februari 2012 om 21:23
  Permalink

  @Lusso

  Is iets voor te zeggen ook, m.i. gaat zo’n 5 drs MiTo al dicht tegen een Giulietta aanzitten. Kan Alfa z’n energie beter in wat anders steken…SW Giulietta asap. OT moet zeggen dat ik de huidige MiTo steeds leuker begin te vinden, heb lang aan het model moeten wennen. 😛

  Beantwoorden
 • 15 februari 2012 om 22:51
  Permalink

  De geruchten molen draait weer en het leuke daarvan is dat FIAT nog Alfa daar deel aanhebben.Maar uiteindelijk wordt er wel geroepen dat het bedrijf steeds z’n plannen verandert.
  Lees toch niet al die onzin en wacht gewoon op de officiele verklaringen. 8)

  Beantwoorden
 • 16 februari 2012 om 09:13
  Permalink

  Autoweek wist gisteren nog te melden (incl. plaatjes van de sportwagon) dat de giulia pas in 2014 te koop zal zijn.

  Als ze nu bij alfa de boel eens op een lijn weten te krijgen, want ik weet het ondertussen niet meer 🙄

  Beantwoorden
 • 16 februari 2012 om 10:34
  Permalink

  Ach laten we maar gewoon op de (overigens ook niet betrouwbare) info van Fiat afgaan: 4C in 2013, Giulia begin 2014 en een vijfdeurs Mito in 2013. Die vijfdeurs Mito moet dan inderdaad wel een compleet andere auto worden: beter onderstel, beter interieur en minder bolle koplampjes.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2012 om 23:53
  Permalink

  Alfa 4C uitgesteld tot 2014…

  Op Motori.it wordt momenteel verteld dat de 4C weeral is uitgesteld, nu komt die pas in 2014!! Dat komt dus samen met het nieuws dat de Mito 5deurs er niet komt. De website alfaromeo4C.com is ondertussen officieel opgedoekt.

  http://www.motori.it/anteprime/12213/alfa-romeo-4c-debutto-spostato-2014.html

  Dat betekent concreet dat er niks voorzien is tussen nu en 2014. Ik gok erop dat Alfa verkocht wordt, mogelijks nog dit jaar. Je kan niet vertellen dat Alfa mondiaal zo belangrijk moet worden als je er langs de andere kant niks in investeert.

  Alles is weggetrokken uit het merk, alle investeringen die toch nog zijn gedaan hebben al een andere bestemming: de input voor de Giulia is verwerkt tot de Dodge Dart, de opvolger voor de 166 zien we als kleine Maserati, de SUV komt er als Jeep, de 4C zullen we zien verschijnen als Abarth.

  Dit is allemaal geen toeval meer.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2012 om 08:53
  Permalink

  @alfaspeed: het feit dat je er niet mee akkoord bent, maakt het nog geen onzin. Of het onzin is zal de tijd uitwijzen, maar daar kan jij niet over beslissen.

  Feit is dat er vanuit verschillende hoeken dergelijke berichten verschijnen.

  Beantwoorden
 • 17 februari 2012 om 09:40
  Permalink

  @Lusso; Ik ben bang dat Alfaspeed gelijk heeft. De columnist/hoofdredacteur van Motori.it, heeft een goede band met voormalige medewerkers van Arese en de bond Cobas. Als je deze site goed volgt (en dat doen wij uiteraard), zul je vaker columns lezen die niet op feiten gebaseerd zijn en dikwijls erg zwartgallig van karakter.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.