Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C debuteert eind 2012 met aangepaste TCT-transmissie

15 februari 2012 17:26 14 reacties

alfa romeo 2014

Het nieuwe Alfa Romeo trapt in de tweede helft van dit jaar eindelijk af met de tot de verbeelding sprekende 4C met 1750 TBI motor. Volgens recente informatie die ons is toegekomen zal de lancering op 29 september plaatsvinden tijdens de autosalon van Parijs. Vandaag komt daar de volgende spaarzame informatie bij: De TBI middenmotor begint bij 230 pk en zal gekoppeld worden aan een aangepaste versie van Alfa’s TCT-transmissie. In januari 2013 volgt ook de presentatie op de Amerikaanse markt.

Volgend jaar zal nadat de productie in de Chrysler-fabriek van Toledo is opgestart, ook de marktintroductie volgen van de eerste SUV op Compact Wide platform (Kamal?). Over een ‘Sportwagon’ variant van de Giulietta wordt in de huidige plannen nog niets officieel gemeld, maar er is een kans dat de hatchback in 2013 versterking zal krijgen in de vorm van dit model dat in de Italiaanse fabriek nabij Cassino geproduceerd zal worden. De nieuwe vijfdeurs MiTo zal rond de helft van volgend jaar in ieder geval al wel van start gaan. De Giulia zal vlak na de SUV (eind 2013) de markt betreden als sedan en Sportwagon. De productie van de Giulia versies zal na een grondige aanpassing van de fabriek in Sterling Heights, Michigan, op deze plaats geproduceerd worden samen met de opvolger van de Chrysler 200/Lancia Fulvia/Lybra. In 2014 volgen de nieuwe Spider (6C) en een vierdeurs topmodel. Deze twee delen mogelijk hetzelfde achterwielaangedreven platform, zij het aangepast. Over een coupé versie van de Spider is niets bekend, maar volgens bepaalde geruchten, is een ‘GT 6C’ inmiddels al wel bezig met een ontwikkelingsfase.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

14 reacties »

 • OttoCi schrijft:

  Eerdere geruchten dat het zou gaan om een 1750 TBI motor met 300 pk kloppen niet? Wel jammer, het zou de auto niet misstaan hebben, ben benieuwd of hij de concurrentie de baas blijft ondanks het mindere vermogen.

 • Lancia4Ever schrijft:

  De 300 pk is denk ik de GTA, oftewel het topmodel met dubbele turbo.

 • San schrijft:

  Nou als dat allemaal gaat gebeuren de komende jaren 😉

  @OttoCi

  Er staat vanaf 230pk, in die zin ben ik vooral benieuwd naar het daadwerkelijke gewicht t.o.v. een Cayman of bv 370Z

 • Lusso schrijft:

  Ik heb net gelezen in ‘la repubblica’ dat de vijfdeurs Mito niet komt omdat het project niet rendabel zou zijn….

  http://www.repubblica.it/supplementi/af/2012/02/13/primopiano/004bassina.html

 • Lancia4Ever schrijft:

  Dat bericht zegt ook dat hele productieplan verder is uitgesteld en baseert zich op een productieplan uit april 2011 terwijl er ook het plan is van september 2011. De schrijver van dit artikel, samen met nog een ander artikel is politiek gezien erg op de hand van Fiom en andere rode bonden en fracties..

 • San schrijft:

  @Lusso

  Is iets voor te zeggen ook, m.i. gaat zo’n 5 drs MiTo al dicht tegen een Giulietta aanzitten. Kan Alfa z’n energie beter in wat anders steken…SW Giulietta asap. OT moet zeggen dat ik de huidige MiTo steeds leuker begin te vinden, heb lang aan het model moeten wennen. 😛

 • alfaspeed schrijft:

  De geruchten molen draait weer en het leuke daarvan is dat FIAT nog Alfa daar deel aanhebben.Maar uiteindelijk wordt er wel geroepen dat het bedrijf steeds z’n plannen verandert.
  Lees toch niet al die onzin en wacht gewoon op de officiele verklaringen. 8)

 • Vitorio schrijft:

  Autoweek wist gisteren nog te melden (incl. plaatjes van de sportwagon) dat de giulia pas in 2014 te koop zal zijn.

  Als ze nu bij alfa de boel eens op een lijn weten te krijgen, want ik weet het ondertussen niet meer 🙄

 • Alfa156 schrijft:

  Ach laten we maar gewoon op de (overigens ook niet betrouwbare) info van Fiat afgaan: 4C in 2013, Giulia begin 2014 en een vijfdeurs Mito in 2013. Die vijfdeurs Mito moet dan inderdaad wel een compleet andere auto worden: beter onderstel, beter interieur en minder bolle koplampjes.

 • Lusso schrijft:

  Alfa 4C uitgesteld tot 2014…

  Op Motori.it wordt momenteel verteld dat de 4C weeral is uitgesteld, nu komt die pas in 2014!! Dat komt dus samen met het nieuws dat de Mito 5deurs er niet komt. De website alfaromeo4C.com is ondertussen officieel opgedoekt.

  http://www.motori.it/anteprime/12213/alfa-romeo-4c-debutto-spostato-2014.html

  Dat betekent concreet dat er niks voorzien is tussen nu en 2014. Ik gok erop dat Alfa verkocht wordt, mogelijks nog dit jaar. Je kan niet vertellen dat Alfa mondiaal zo belangrijk moet worden als je er langs de andere kant niks in investeert.

  Alles is weggetrokken uit het merk, alle investeringen die toch nog zijn gedaan hebben al een andere bestemming: de input voor de Giulia is verwerkt tot de Dodge Dart, de opvolger voor de 166 zien we als kleine Maserati, de SUV komt er als Jeep, de 4C zullen we zien verschijnen als Abarth.

  Dit is allemaal geen toeval meer.

 • alfaspeed schrijft:

  @lusso: maak jezelf en anderen gek door die onzin te lezen.

 • Lusso schrijft:

  @alfaspeed: het feit dat je er niet mee akkoord bent, maakt het nog geen onzin. Of het onzin is zal de tijd uitwijzen, maar daar kan jij niet over beslissen.

  Feit is dat er vanuit verschillende hoeken dergelijke berichten verschijnen.

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Lusso; Ik ben bang dat Alfaspeed gelijk heeft. De columnist/hoofdredacteur van Motori.it, heeft een goede band met voormalige medewerkers van Arese en de bond Cobas. Als je deze site goed volgt (en dat doen wij uiteraard), zul je vaker columns lezen die niet op feiten gebaseerd zijn en dikwijls erg zwartgallig van karakter.

 • Lusso schrijft:

  Ik hoop dat je gelijk hebt…

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, , , , ,

Volg ons

Advertenties