Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Spider volgt begin 2014

13 augustus 2012 17:32 8 reacties

Volgens Alfa Romeo’s ingenieur Mauro Pierallini volgt begin 2014 ook de open versie van de 4C. Dat zei de technisch directeur in een interview met het Britse AutoCar. De open variant zal eveneens uitblinken qua prestaties (dankzij een nieuwe 1750 TBi en Alfa TCT) en heeft eveneens laag gewicht (rond de 900 kg). Nul tot 100 zal in ongeveer 4,5 seconden mogelijk zijn. Het model wordt waarschijnlijk in Frankfurt volgend jaar alvast getoond aan het publiek. Alfa Romeo zal deze Spider introduceren in de periode dat het merk ook de zeer belangrijke Giulia introduceert. De 4C Spider zal naar verwachting iets duurder worden dan de gesloten 4C, maar zit eveneens tussen de 45.000 en de 50.000 euro.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

8 reacties »

 • Superleggera schrijft:

  Toen ik vandaag de AutoWeek doorlas, zag ik een foto van een Alfa Spider. die spider had trekjes van de duettotanta, en van de Spider Duetto. Ik werd op slag verliefd op die wagen… ik hoop dan ook dat dit een soort 4c cabrio word, en niet een spider… als je begrijpt wat ik bedoel..

 • Lusso schrijft:

  Hoe zit dat dan met de Duetto die is aangekondigd voor 2015?

 • AR 159 schrijft:

  @Lusso

  Ja die is in de pijplijn voor 2015 maar dan voor minder dan 50.000 ex belastingen.

  Denk aan een prijs vergelijkbaar aan de MX-5 waar hij naast gemaakt gaat worden dus 30-45.000 incl belastingen.

  Wellicht met als instapper de 1.4MA met 140PK en een 1750 als top model tot 250PK of zo en de 300pk voor de 4C.

 • squadra schrijft:

  Voor de mensen hier zo ver dat nog niet duidelijk is.

  De nieuwe Duetto (Spider) deze zal in Japan gemaakt gaan worden op basis van de nieuwe Mazda MX5 platform.

  De Alfa Romeo 4C is een totaal andere auto die ook in totaal andere aantallen gemaakt zal worden daarom zal deze bij Maserati in Modena in productie gaan en wordt zo het top model voorlopig voor Alfa Romeo!

  Ciao

  Squadra

 • Raaf schrijft:

  Raar om geen FL voor de Giulietta en MiTo te hebben, een Giulia die op zich laat wachten, maar wel twee spiders (niche markt) te ontwikkelen. Op zich goed nieuws, maar commercieel een rare stap..

 • San schrijft:

  @Raaf

  Typisch inderdaad, zo heb je niks en dan 2 open Alfa’s. Ik meende dat Abarth met een spider op basis van een 4C zou komen? Ook vrij stil rondom dit merk.

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Raaf; ik verwacht de 4C medio 2013 en de Giulia Q1 van 2014 en de Duetto pas Q4 2014 of Q1 2015. Het zou het merk erg helpen om enkele sportieve modellen in het gamma te hebben. Kan niemand meer zeggen dat AR niks in huis heeft.

 • alfaspeed schrijft:

  Wat dachten jullie van de amerikaanse markt. Daar is Alfa vooral bekend door de open modellen. Niet gek dus om deze snel te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties