Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulietta volgens Fransen erg betrouwbaar

6 oktober 2015 12:35 3 reacties

giulietta france

Soms moet je het gewoon even van een ander horen… In Frankrijk is de Giulietta die nu alweer 5 jaar onder ons is, als uiterst betrouwbaar beoordeeld. In Duitsland denkt men daar anders over bleek onlangs, maar laten we de Fransen dit keer maar even wat serieuzer nemen. Die hebben immers ook een eigen auto-industrie en zouden in principe ook over een machtige lobby kunnen beschikken, zoals bij onze oosterburen het geval is. De hatchback uit Cassino doet het dus goed als het gaat om degelijkheid. Het consumentenmagazine Que Choisir (van het gelijknamige instituut) zet de Giulietta 1.4 op een indrukwekkende derde plaats. Onder Toyota en boven Audi. De wereldberoemde ‘no-brainer’ Golf staat in elke geteste variant zelfs op een magere plek buiten de top 10. De VW 1400 die de concurrentie aangaat met de Alfa, staat twaalfde.

giulietta france2

De Giulietta blijft dus ook op langere termijn bevallen, ook al is hij niet meer de nieuwste. Net na z’n introductie was de Giulietta een auto die direct indruk maakte (ook op ons). Vooral qua rijdynamiek, maar ook qua veiligheidsaspecten aangezien de Giulietta de veiligste was in het segment. Que Choisir wordt over het algemeen gezien als een onafhankelijke bron, zonder enige vorm van sponsoring vanuit de autobranche. Het magazine geniet daarom al 25% een zeer goede reputatie onder lezers. Lezers die als consument vaak om feedback wordt gevraagd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Marco Pas schrijft:

  Mooie score, maar wat wel opvalt en zorgelijk is dat het het enige FCA product in deze klasse is…..

 • squadra schrijft:

  Marco het gaat om het C-segment.

  H&S Corse riep ook al over de kwaliteit van de Guilietta dat deze toch heel erg goed is. Weet alleen dat de kabelboom bij de achterklep wel eens wil breken door het schanieren maar hier hebben de mannen in Lelystad een prima reparatie voor. Alfa Romeo maakt gewoon goede auto’s alleen wel voor mensen die het willen begrijpen. Fiat schommelde in de jaren 90 weleens met de kwaliteit zo had je een 164 die top was en daarna eentje die als je hard remde spontaan je binnen verlichting ging branden etc. Ook bij de 156 was dit het geval serie’s die niet kapot te krijgen zijn en andere waren weer niet zo goed.

  Fijn om te zien wat we eigenlijk allang wisten!

  Ciao

  Squadra

 • Bartman schrijft:

  Ook onze ANWB noemt de Giulietta een geheime tip, omdat ie gewoon best betrouwbaar is.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties