Alfa Romeo is klaar voor de ‘duizend mijl’

We komen even opnieuw terug op de Mille Miglia van dit jaar.

Juist vanwege het feit dat voor Alfa Romeo dit evenement een van de symbolen vormt waarbij 100 jaar Milanese glorie gevierd kan worden. De duizend mijls race is al zolang als het bestaat nauw verbonden met het merk. Alfa Romeo is dit jaar dan ook een label dat dominant aanwezig zal zijn tussen Brescia en Rome.

Naast alle particuliere Alfa input, is er het ‘Automobilismo Storico Alfa Romeo’ team. 5 modellen uit het Alfa museum uit Arese zelf, zullen serieuze deelnemers zijn ter ere van het merk uit Milaan; Het team Moceri-Labate start in een 6C 1500 Super Sport. Hetzelfde type model dat tussen 1928 en 1947 vele overwinningen op zijn naam had in de ‘mooiste race ter wereld’. Overigens werden de nostalgische Mille Miglia edities van 2004, 2007 en 2008 ook gewonnen door dit model. Verder treed het duo Salvinelli-Rizzo aan met de legendarische 6C 1750 Gran Sport waarmee Nuvolari en Guidotti in 1930 wonnen. Een super race destijds omdat de gemiddelde snelheid van de Alfa gedurende de hele race rond de 100 km per uur lag. De eerste drie plaatsen gingen dat jaar naar maar liefst drie 1750 6C modellen van Nuvolari, Varzi en Campari.

Prins Bernhard jr. vertrekt samen met Kalff in een 8C 2300 tipo Le Mans. In 1931 wonnen Sir Hnery “Tim” Birkin en Lord Howe de 24 uur Le Mans met dit exemplaar toen het nog splinternieuw was. Grimaldi-Confalonieri rijden met een prachtige 6C 2300 Berlinetta van Touring. De eerste ‘Superleggera’ van de beroemde carrosseriebouwer en winnaar in de mille Miglia van 1937 met Boratto-Sanesi. Tot slot is er de oogverblindende 1900 Super Sprint Touring uit 1956 van Guegan-Jongerlinck. In het team zitten verder ook drie private deelnemers met een 6C 1750 Gran Sport uit 1932, 6C 2500 Cabriolet uit 1951 en een Giulietta Sprint uit 1955.

Samen met dit speciale Centenario team zullen er 18 nieuwe Giulietta’s aantreden als tastbare uitnodiging richting het publiek. Alfa Romeo leeft en zal dat 1600 km lang bewijzen. In de ‘Villaggi Mille Miglia’ in Brescia en Rome kan men nader kennis maken met de Alfa’s van nu. Daar zal de Giulietta aansluiten bij exemplaren van de 159 en de MiTo.

2 gedachten over “Alfa Romeo is klaar voor de ‘duizend mijl’

 • 28 april 2010 om 18:59
  Permalink

  Heerlijk! A.s. vrijdag vertrekken we voor een weekje Italië en sluiten af met de Mille Miglia. Alweer voor de derde keer en steeds weer een van de hoogtepunten van het jaar. Mijn vriendin, die auto’s wel leuk vind maar niet meer dan dat, is er ook helemaal weg van. De sfeer in Brescia op de dag van vertrek is onbeschrijflijk. En dan ’s avonds de Mille kijken in Desenzano aan het water, geweldig! Je ziet ook steeds op de dagen voorafgaand aan de MM allerlei groepjes met leuke, bijzondere en exclusieve auto’s die een mooie autovakantie combineren met de MM. Zo nu moet ik ophouden, anders slaap ik vanavond al niet meer…

  Beantwoorden
 • 28 april 2010 om 19:10
  Permalink

  Inderdaad een fantastisch evenement.Ik vertrek vrijdag a.s. met vrouw en kinderen voor 2 weken naar San Vincenzo, Toscane. Bedoeling is zaterdag de 8e in het centrum van Florence de doortocht te bekijken. Heb mijn zoontje al warm gemaakt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.