Alfa Romeo op de IAA in Frankfurt 2013

Giulietta 2014

Alfa Romeo’s stand op een grote autosalon is dankzij de komst van de 4C eindelijk weer iets waar ook daadwerkelijk publiek op afkomt. Helaas is de rest van het gamma nog erg klein, maar de Giulietta en MiTo hebben wel een kleine opfrisbeurt gekregen en zijn eveneens de zien op de IAA. Naast de aangepaste grille valt vooral het interieur van de Giulietta MY2014 op. Deze heeft drie prachtige tonen en een zeer clean uiterlijk. Functionaliteit en elegantie gaan zoals in interieurs van Alfa’s van weleer, opnieuw hand in hand.

Giulietta 2014b

Ondanks de twee oogverblindende 4C’s op de stand in Frankfurt, besef je ook dat de twee belangrijkste modellen van het merk slechts ontstoft zijn en alweer uit 2008 en 2010 dateren. De kelderende verkoopcijfers zorgen ervoor dat de komst van enkele nieuwkomers niet snel genoeg kan plaatsvinden en dat een start op de Amerikaanse en Chinese markt de enige redding is op de langere termijn.

alfa iaa

5 gedachten over “Alfa Romeo op de IAA in Frankfurt 2013

 • 10 september 2013 om 22:59
  Permalink

  Dat opgefriste interieur: eigenlijk waanzinnig fraai.

  Beantwoorden
 • 11 september 2013 om 08:51
  Permalink

  De giulietta is er wel mooier op geworden.

  Ik meen ergens gelezen te hebben dat Alfa zich voortaan hoger wil positioneren en zich niet langer wil focussen op de segmenten van de Mito en Giulietta.

  Beantwoorden
 • 11 september 2013 om 19:04
  Permalink

  Wat ik heel gaaf zou vinden is als de nieuwe Alfa 4C in de nieuwste James Bond mee zou doen. Scene met Daniel Greg aan het Lago di Como waar hij te voet rond loopt in een stadje om ergens in te breken voor geheime info. Bond vlucht via het raam van de eerste verdieping als hij is ontdekt de gangsters gaan in de achtervolging (met 2 zwarte Lancia Delta’s). James moet rennen voor zijn leven en wordt van alle kanten beschoten, na een paar kleine straatjes door te rennen waar de Lancia’s niet kunnen komen. Komt hij op een pleintje langs een Alfa Romeo dealer waar net een nieuwe Alfa 4C wordt afgeleverd aan een nieuwe klant. James kaapt de auto blaast echt weg met de Alfa 4C met prachtige sound. En al snel vinden de Lancia’s hem weer de achtervolging gaat richting de Alpen. Door het super rijden van Bond crashen de Lancia’s op allerlei manieren daarna zie je de auto met mooie muziek over de Bergpassen rijden richting Zwisterland en dan begint de Titel Song. Basta!! Alfa Romeo heeft een traditie in James Bond films het begon met de Guilia en daarna de Alfetta GTV6 en de laatste was de Alfa Romeo 159 TI!

  Ciao

  Squadra 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.