Home » FCA

Amerikaanse rechter laat FIAT mogelijk te lang wachten

20 juni 2013 12:42 2 reacties

marchionne rechter

Rechter Donald Parsons zegt niet eind volgende maand of begin september met een uitspraak te komen, maar overweegt om pas eind dit jaar of eventueel nog later een uitspraak te doen, over de prijsbepaling tussen Fiat en VEBA, voor de overname door de Italianen. Die tijd heeft Sergio Marchionne niet en dus lijkt de gang naar de rechter door Lingotto vorig jaar voor niets te zijn geweest. Gevolg van deze bekendmaking, is dat Fiat SpA op de beurs weer flink onderuit ging vandaag (-072% op 5,5 euro). In principe had Marchionne en zijn management dit kunnen weten, aangezien de 64 jaar oude rechter van Delaware bekend staat om zijn nauwkeurigheid. De rechter zou een uitvoerig onderzoek willen doen in deze kwestie met vele ondervragingen.

Fiat zal er mogelijk zelf uit moeten komen met het fonds van het UAW. De financiële kloof is echter groot. Turijn biedt 139,7 miljoen dollar voor het volgende aan te kopen aandeel aandeel 3,32% (volgens een waardebepaling uit 2009), terwijl de VEBA er 342 miljoen voor wil hebben. Morgen zal Fiat intussen al een akkoord tekenen voor een nieuwe kredietlijn van 2 miljard euro. Tot juli volgend jaar is dat nog 1,95 miljard. Pikant detail is overigens ook het feit dat Fiat’s optie om een portie van 3,32% aandeel alvast over te nemen, volgende maand komt te vervallen terwijl de prijs nog niet vast staat. Deze zal tevens bepalende zijn voor het gehele overige aandeel van 41,5%. Marchionne zal hoe dan ook voor elke cent moeten knokken. Critici noemen deze gang van zaken schadelijk voor de waarde van zowel Fiat als Chrysler.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • henk schrijft:

    Cijfermatig klopt dit verhaal niet helemaal. Dat 139,7 miljoen bieden tegenover 342 miljoen vragen heeft te maken met de ruim 3% aandeel. De 41,5% zal naar verwachting ergens tussen de 2 en 4,5 miljard uitkomen. Vermoedelijk dichter bij de 4,5 als bij de 2 denken velen.

  • Lancia4Ever schrijft:

    Klopt Foutje, bedankt! De prijsbepaling is zoals we eerder schreven n.a.v. het volgende aan te kopen deel dus de 3%. (EDIT)

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties