Home » Alfa Romeo

Andrea Zagato over de functionele schoonheid van de Alfa 1900 SSZ

11 augustus 2013 18:55 2 reacties

ssz

De Californische makers van Petrolicious.com zijn net als ons toegewijde fans van de Italiaanse auto. Deze videowebsite hecht namelijk veel waarde aan oogstrelend beeldmateriaal en wat is er dan mooier dan het telkens filmen van een van de honderden unieke Italiaanse koetswerken die de geschiedenis rijk is. Steeds meer Alfa’s, Lancia’s, Ferrari’s, Fiat’s en Maserati’s passeren dan ook de revue van deze nog jonge site en de makers gaan niet bepaald over één nacht ijs.

Dit keer is het traditionele interview van de eigenaar en zijn auto wel heel bijzonder, namelijk Andrea Zagato zelf en zijn Alfa Romeo 1900 SSZ uit 1957. Met dit model reed hij afgelopen voorjaar nog mee in de Mille Miglia. De SSZ is een prachtig resultaat van functionaliteit en sierlijkheid, waarbij typisch Alfa Romeo- en Zagato-design (met ‘double bubble’ dak) vloeiend samenkomen. Beide Milanese namen komen via de de term ‘Sport Zagato’ in de historie op verschillende momenten naar voren als een krachtige twee-eenheid, zo ook in deze oogverblindende vorm op basis van de 1900. Tijdens de Stijl Iconen tentoonstelling in het Louwman Museum te Den Haag, konden we zelfs een unieke ‘barnfind’ van deze zeldzaamheid van dichtbij bekijken. Er zijn slechts 39 exemplaren van de SSZ gemaakt. Andrea Zagato legt in deze video (in het Italiaans) uit wat de filosofie achter dit model is.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • ilfiammingo schrijft:

    Beide Milanese namen komen eerder via de de term ‘(Super) Sprint Zagato’ in de historie op verschillende momenten naar voren als een krachtige twee-eenheid.
    De term ‘Sport Zagato’ is eerder gelinkt aan Lancia-Zagato creaties.

  • Hanalfa schrijft:

    Bellisimo, alleen al hierdoor zou je een cursus Italiaans gaan volgen,..! 8)

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties