Arese R.I.P.

Addio Arese

De aankondiging deden we eerder deze zomer al, maar nu gaat het toch echt gebeuren.

Arese gaat sluiten als het gaat om productieve activiteiten. Dat meldt Finanza.com vandaag. Alle productie wat nog restte gaat over naar Turijn vanaf 4 januari 2010. Ondanks dat Arese nog niet dicht gaat en FGA geen mensen zal ontslaan bij deze operatie, is de vakbond alles behalve gerustgesteld. De 50 commerciële medewerkers en 500 callcenter bedienden die achterblijven, gaan namelijk een zeer onzekere toekomst tegemoet. Het Alfa Romeo logo dat als een lichtend baken nu nog boven dit bedrijf hangt, begint steeds harder te knipperen.

4 gedachten over “Arese R.I.P.

 • 28 oktober 2009 om 13:57
  Permalink

  Jammer dat de crisis de plannen voor Arese in de weg staat. Vorig jaar had men nog de intentie om een brand experience center, nieuw museum en niche productielocatie te bouwen.

  Beantwoorden
 • 28 oktober 2009 om 14:53
  Permalink

  Ben ook benieuwd wat de plannen mbt het museum zullen zijn.
  Had ook begrepen dat er in Rho aan de andere kant van de snelweg dat brand experience center zou komen en design afdeling.
  Die laatste is dus al naar Turijn gegaan.

  Vrees dat het vanaf nu Alfa Romeo Torino wordt.

  Beantwoorden
 • 28 oktober 2009 om 16:09
  Permalink

  Het zijn natuurlijk weer die Torinesi die de Milanese grandeur van Alfa Romeo altijd een beetje dwars heeft gezeten 😉 Jammer, maar Arese was natuurlijk al lang een plek waar de grootste geluidsoverlast wordt geproduceerd door de sporadische windvlagen.. Op de motor van een enkele klassieke Alfa Romeo na..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.