Braziliaanse lancering Fiat Grand Siena een feit

GrandSiena

Voor de volledigheid tonen we hier wat persfoto’s van de nieuwe Fiat Grand Siena, de nieuwe Braziliaanse compacte sedan uit Betim die vandaag officieel debuteerde. We hebben al veel kunnen zien en vertellen in aanloop naar de marktintroductie en sinds vandaag kunnen we ook met zekerheid concluderen dat Fiat dit model inderdaad Grand Siena noemt, omdat het oude model voorlopig nog als goedkoper alternatief op de markt blijft, waar Fiat de onbetwiste leider is. Een strategie die we momenteel ook in Europa meemaken met de oude en de nieuwe Panda. Grand Siena staat voorlopig voor het modernere en meer luxe alternatief, al is de badge met letters ‘Grand’ op tactische wijze op de achterportier geplaatst, zodat deze ook makkelijk weer kan verdwijnen als de oude Siena’s uit de handel zijn.

Vermoedelijk is dat over ongeveer een half jaar het geval. Zoals we al vaker hebben weten te vermelden is de Grand Siena er in de uitvoeringen Attractive en Essence, beide relatief rijk uitgerust. De motoren zijn de 1.4 EVO, 1.4 EVO Tetrafuel (E20/E25 alcohol en E100 ethanol) en 1.6 16V E.torQ. In de versies Attractive met de 1.4/Tetrafuel en in de Essence met de 1.6  en eventueel met Dualogic. Fiat verwacht veel van dit model, gezien het onverminderde succes van de voorloper en recente marktintroducties als de Uno (vijf- en driedeurs) en Palio.

[nggallery id=799]

httpvh://youtu.be/K1iAsJzwjfs

4 gedachten over “Braziliaanse lancering Fiat Grand Siena een feit

 • 24 maart 2012 om 20:06
  Permalink

  Nee,

  Met alle goeie wil van de aarde bespeur ik niks wat met italiaans design te maken zou kunnen hebben.
  Meer hyundai of kia of zo

  Beantwoorden
 • 25 maart 2012 om 09:54
  Permalink

  @DiSegno
  ja,ik dacht iet van een lancer lijn te zien.
  dashboard ook al geen blikvanger.
  😕

  Beantwoorden
 • 26 maart 2012 om 11:28
  Permalink

  Idd. Ik denk zelfs dat dat bewust is. Het is telkens een mixje tussen een vw en een koreaan. Laten dat nou de grootste eventuele bedreigingen voor Fiat op deze markt zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.