De 500 ‘BEV’ zal werkelijkheid worden

In Detroit zagen we een glimp van iets waarvan iedereen dacht dat het ver van de realiteit af zou staan.

Immers, zelfs Marchionne zei dat er nog de nodige drempels te overwinnen zouden zijn voor een eventuele in productie name een feit zou kunnen worden. Tactische praat? Misschien wel, want vanuit Chrysler hoek werd vandaag bekend gemaakt dat de elektrische 500 binnenkort in productie zal worden genomen speciaal voor de Amerikaanse markt. Technisch komt de auto erg overeen met de getoonde concept van afgelopen januari. Krijgen we dan toch elektrische 500-tjes te zien op de Californische boulevards? Het wordt zelfs gezien als een van de belangrijke pijlers bij van de huidige Fiat-Chrysler alliantie voor de komende jaren. De commercialisatie van de 500 op batterijen moet al in 2012 van start gaan. Of het ook een belofte zal zijn voor de Europese markt is nog maar de vraag. De tot stand koming is geheel in handen van de afdeling in Auburn Hills. Het is de kroon op het werk van jarenlange inversteringen dat nu onder een nieuwe vlag zal worden verwezenlijkt. Volgens FGA-Chrysler zullen de uiteindelijke prijzen van het model goed kunnen concurreren met elektrische modellen van andere bouwers op de Amerikaanse markt.

De 500 is volgens de fabrikant slechts het begin. Daarna zullen de nodige elektrische Chrysler modellen en andere modellen met Italiaans label ook de productiefase gaan halen. Binnenkort zal FGA-Chrysler een uitgebreid infrastructureel samenwerkingsverband aankondigen voor deze toekomstige projecten. Fiat’s debuut zal in de tweede helft van dit jaar plaats vinden met de nieuwe Fiat 500 USA.

Dit nieuws komt voor ons als een elektrische donderslag bij heldere hemel. Maar eigenlijk hadden we het ook wel kunnen weten aangezien FGA nooit geld zou uitgeven aan een ‘loze’ concept.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.