De nieuwe ‘Uno’ is klaar!

De Fiat ‘Uno’ zal volgende maand in Brazilië onthuld worden.

Het gaat zoals we inmiddels weten om een totaal nieuw product van Fiat dat voor het eerst in zijn geheel in het Latijns Amerikaanse land heeft plaats gevonden. De ontwikkeling leek redelijk grondig en langdurig, wat volgens ons te maken heeft met de toekomst van het vernieuwde B segement platform van FGA-Chrysler. De strategische lowcost Uno is namelijk slechts een eerste hoofdstuk voor vele andere nieuwe modellen van de Italiaanse groep. Volgens insiders moet de auto uitblinken in degelijkheid. Gezien de reputatie van de oerdonor Panda hebben wij daar alle vertrouwen in.

Er komen nu inmiddels meer officiële gegevens naar buiten over deze nieuwste telg van Fiat. De auto is 3,77 m met een wielbasis van 2,38m. De breedte is 1,64m en de hoogte 1,49m. De kofferbakinhoud is 290 liter. Deze lowbudget Fiat , die gezien wordt als de opvolger van de nog altijd in productie zijnde Punto Classic, is compacter als de oude Punto en blijkt 7 cm korter. In de breedte en hoogte blijven de waarden echter gelijk en is de kofferbakinhoud zelfs 24 liter groter.  

Twee vernieuwde Fire benzine motoren debuteren op de Uno; De 1000 cc met 70 pk (91Nm) wat het instapmodel vormt en de 1.4 met 85 pk (121 Nm) die heel veelzijdig blijkt te zijn. Deze viercilinder motoren komen onder de kap te liggen van de versies ‘Vivace’, ‘Attractive’ en ‘Way’. Deze laatste krijgt als optische offroad editie de kunststof bumpers die we al hebben kunnen zien op uitgelekt beeldmateriaal. We kunnen ons levendig voorstellen dat op deze Braziliaanse auto uiteindleijk ook de knappe 2 cilinder TwinAir beschikbaar zal worden.   

In de loop van April zal deze belangrijke auto aan het publiek getoond worden.   

(in de gallery zijn fragmenten uit een Braziliaans document van de fabrikant te zien)

Een gedachte over “De nieuwe ‘Uno’ is klaar!

  • 23 maart 2010 om 13:01
    Permalink

    Deze komt dus ook naar Europa? Niet echt bijzonder design; opgeblazen panda…..(die vele malen origineler is).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.