De toekomst van Lamborghini; comeback LM en nieuwe V8

Er is maar één echte ‘Humvee’.

Deze komt uit Italië en bestaat al sinds 1986; De Lamborghini LM002. De Amerikaanse Hummer en de Lamborghini Militare hebben dan ook meer gemeen dan je zou denken. Het bedrijf uit Sant’ Agata Bolognese ontwikkelde in 1977 namelijk speciaal voor het Amerikaanse leger een concept in de vorm van de  ‘Cheetah’. Sinds de eerste Golfoorlog weten we waarom. In de jaren ’80 besloot Lamborghini zelf om de opgedane knowhow in een machtige terreinwagen te stoppen waarvan uiteindelijk iets meer dan 300 werden gebouwd.

Lamborghini gebruikte toen de Countach als technisch uitgangspunt, maar vandaag liggen er plannen voor een SUV op basis van de Porsche Cayenne. Deze zal een voornamelijk een V8 motor hebben, maar op de heetste versie zelfs met V12 verkrijgbaar zijn. Daarmee is de comeback van de LM een feit.

Naast dit nieuwsfeit zijn er ook geruchten dat men de strijd met Ferrari ook op andere terreinen wil aangaan dan die van de snelle ‘supercar’. Ferrari bouwt en verkoopt momenteel een zeer aantrekkelijke California met V8 motor en dat zit de leiding van Lamborghini niet lekker. Daarom mikt Lamborghini nu op de ontwikkeling van een meer commercieel model onder de Gallardo. Het idee om een vierdeurs sportsedan te bouwen zoals de Estoque concept, heeft de Bolognese firma overigens laten varen. Daar heeft de toekomst van Audi mogelijk mee te maken.

Een gedachte over “De toekomst van Lamborghini; comeback LM en nieuwe V8

  • 24 juli 2010 om 12:45
    Permalink

    Leuk google item die Cheetah. Als ik zo lees is de echte voorvader van de LM002 en de Humvee ooit de FMC XR311 geweest in 1969.
    Weer wat geleerd vandaag.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.