Home » FCA

Fiat Group Automobiles zet afsplitsing autodivisie in werking

21 juli 2010 10:08 ��n reactie

Precies vandaag zal het erg druk zijn op en rond het hoofdkantoor van FGA-Chrysler in Auburn Hills Michigan.

Het is op de dag af drie maanden geleden dat het plan voor 2010-2014 aan de wereld gepresenteerd werd. Sergio Marchionne en John Elkann zullen de eerste stappen richting een spin off van de autodivisie vandaag bekend maken. In het kort komt het er op neer dat de CEO van FGA-Chrysler, Sergio Marchionne, zich onafhankelijk(er) kan gaan ontwikkelen op het internationale strijdtoneel van de mondiale autoindustrie, door FGA los te koppelen van de grote Torinese onderneming van de familie Agnelli. De kersverse huidige president van het Italiaanse concern waar momenteel de autodivisie nog deel van uit maakt, John Elkann, zal vanaf eind dit jaar de leiding nemen over de zogenaamde ‘industriële tak’ bestaande uit IVECO, CNH en nog wat andere onderdelen.

De splitsing is vooral financieel een feit straks. Volgens kritische analisten speelt Marchionne met vuur en is de spin off geen verstandige keuze. Bij AutoEdizione vragen we de heren analisten echter om even naar het verleden te kijken en het startpunt van Fiat in 2004 tot wat het vandaag is geworden in ogenschouw te nemen. Daar komt nog bij dat de intense globalisering van de industrie juist om deze organisatorische internationalisering van de autodivisie vraagt. Het is een nieuwe kans op meer groeivermogen, flexibiliteit en bovenal het uitsluiten van het uiteindelijk verdwijnen van een zelfstandige autodivisie uit Italië. Precies om die redenen zijn de meningen ook verdeeld. Sommige bureau’s spreken bijvoorbeeld over een grote kans voor Fiat.

Het stappenplan zal samen met de eerste tweedekwartaalcijfers naar buiten komen, waarvan de verwachting luidt dat de autobouwer een resultaat heeft geboekt van 380 miljoen euro.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Lancia4Ever schrijft:

    Voor de mensen die het niet helemaal begrijpen. De spin off is een initiatief van Marchionne en zijn autodivisie> FGA dus

    Fiat SpA is akkoord gegaan en zal vanaf vandaag een eigen industriële tak vormen (Fiat Industrial SpA)naast andere bestaande diensten in de finan. sector.

    FGA zal tot slot haar aandeel vergroten in Chrysler waardoor het verder kan groeien.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties