Van 1 Italiaanse autosalon naar 3?

Of beter gezegd van een halve autoshow want zelfs de enige nog bestaande autotentoonstelling in Italië werd met uitsterven bedreigd vorig jaar.

Maar de Motorshow van Bologna zal dit jaar weer opbloeien want inmiddels hebben FGA en VAG reeds toegezegd te zullen komen en zullen er vermoedelijk nog velen volgen. Maar er is meer want Turijn is nu officieel begonnen met aftellen als het gaat om de terugkeer van de Autosalon in de hoofdstad van de Italiaanse auto. In Italië wordt dit gevoelsmatig nog steeds als dé locatie voor de nationale autoshow beschouwd. De comeback wisten we al eerder te melden op onze site en heeft eigenlijk een welhaast symbolische waarde.

Want de locatie in Lingotto brengt zoals gezegd hoe dan ook de associatie met Fiat en de Italiaanse auto met zich mee. Velen hebben de show sinds 2000 dus absoluut gemist maar de vraag is of men de Italiaanse auto ook heeft gemist, want menigeen liet deze aan zich voorbij gaan in Italië de afgelopen jaren. Maar het tij is duidelijk aan het keren voor het Italiaanse product met dank aan aantrekkelijke sterke commerciële producten die nu telkens blijven komen. En juist vanaf dit moment mag FGA de komende jaren weer thuiswedstrijden gaan spelen op een show waar reeds vele prachtige Italiaanse auto’s in het verleden voor het eerst aan het publiek zijn getoond.

Inmiddels is men dus druk de boer op om het programma en de comeback te presenteren aan de autobouwers. De tentoonstelling zal volgend jaar van 26 mei tot 5 juni gehouden worden. Mogelijk zullen we daar verslag gaan doen voor jullie zodat je niets mist. Voor de gelegenheid zal ook het 150 jarige bestaan van de republiek gevierd worden op de autosalon. De salon van Turijn zal naast die van Bologna blijven bestaan. Daar komt nog bij dat Milaan in 2015 mogelijk zelfs een eigen tentoonstelling gaat krijgen tijdens de Expo. Iets wat wij sinds ons bezoek van vorige maand heel goed voor kunnen stellen. Deze show zal zich onderscheiden van de andere volgens insiders. Overigens is nog niets zeker over komst van deze show naar de tweede hoofdstad van de Italiaanse auto.

We zien in eerste instantie daarom uit naar de terugkeer van de autosalon van Turijn in samenhang met de komst van vele nieuwe Italiaanse automobielen.


Een gedachte over “Van 1 Italiaanse autosalon naar 3?

 • 21 juli 2010 om 08:23
  Permalink

  Bologna is natuurlijk meer dan gewoon een autoshow.
  Het is ook de beleving rond de auto die plaats vindt op het buitenterrein.

  Daar worden demonstratie’s gehouden en wedstrijden met als hoogtepunt de Rally show waar grootheden uit de rallysport buiten hun seizoen nog een keer hun kunsten komen vertonen.

  Juist die mix maakt Bologna eigenlijk de leukste autoshow die er is.
  Geen statische tentoonstelling van nieuwe modellen zoals alle andere autoshows.

  Ben benieuwd wat Torino daar tegenover gaat stellen.
  Leuk vanwege de historie dat daar weer een autoshow zal plaatsvinden maar tegenwoordig kent iedereen alle modellen al voordat ze op de show gepresenteerd worden.

  Wat betreft die expo in Milaan. Dat is juist de reden dat het Alfa terrein , ex fabriek Arese, tegen de grond moet..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.