Design Maserati GranTurismo 2016 zet toon voor de toekomst

maseratidesign

Tijdens de presentatie van de Maserati Ghibli vorige week in Toscane, is er zelfs alweer over de toekomst na die van morgen gesproken. Terwijl nieuwe modellen als de Quattroporte, Ghibli en straks ook de SUV Levante qua design, nog flink gebaseerd zijn op de huidige generatie GranTurismo uit 2007, zullen volgende coupé’s en spyders’s van het merk met de drietand, nieuwe hoofdlijnen gaan uitzetten voor de toekomst. Of Pininfarina net  als bij huidige grote tweedeurs vierzitter, opnieuw betrokken zal zijn bij het ontwerp, is niet duidelijk.

Onlangs schreven we al dat de eerst volgende open Maserati, een stuk compacter zal worden. Dat is inmiddels bevestigd en nu klinkt er ook door dat dat de volgende coupé dat ook is. Over een even grote opvolger voor de huidige GranTurismo wordt dus niet meer gesproken. Wel klinkt er binnen dezelfde informatie opnieuw het gerucht door, dat Maserati ook op een lichtere sportwagen broedt met twee zitplaatsen. Waar en wanneer deze verwacht kan worden is echter niet bekend. De ‘GranSport’ en daarop gebaseerde Spyder zullen intussen mogelijk eind 2015 of in de eerste helft van 2016 aan de wereld gepresenteerd worden.

3 gedachten over “Design Maserati GranTurismo 2016 zet toon voor de toekomst

 • 24 juni 2013 om 11:09
  Permalink

  DAMM wat is dit merk gaaf geworden van bijna fajiet tot iets waar je bek van open valt als er eentje voorbij rijd! Maserati is voor mij FIAT succes nummer waarom? Als je bijvoorbeeld de werkwijze van FIAT vergelijkt bij Maserati en Audi VW bij Lamborghini. Dan vind ik Maserati echt heel goed gelukt het bedrijf is echt door en door Italiaans gebleven. Dat vind ik bij Lamborghini minder de Aventador is wel echt een gave supercar maar er zit toch iets Duits in. En ik kocht blind de Ferrari F12 Berlinetta, als je met een Lamborghini rijd dan merk je dit ook. Ik heb met de Gallardo gereden die voelt aan als een Audi op sommige momenten, daarna heb ik het geluk gehad ook met een Ferrari F458 te mogen rijden ECHT WAANZINNIG FERRARI IS ELKE EURO waard. Wat een auto de versnellingsbak het geluid BAMM weer een nieuwe versnelling en gaan wat een kanon van een auto en dat geluid WOW. 8)

  Mocht je ook een Ferrari ervaring willen ik heb dit gedaan bij Pitstop in Maranello veel goedkoper als in Nederland en je rijd met de nieuwste modellen.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 28 juni 2013 om 14:32
  Permalink

  Misschien off-topic;

  Ik las net een test-artikel in de telefaag over de Ghibli, maar het is indrukwekkend om te zien hoe sommige denkbeelden halstarrig onterecht blijven terug komen! De schrijver heeft het over een niet geweldig bouwkwaliteit en ergonomie, van een auto van ruim 80.000 euro…in vergelijking met “ze zjermans”. Die overigens meest non-ergonomische lichtknop hebben van alle autofabrikanten; op het dashboard links achter het stuur…ergonomie…generaties lang!!!

  Interessant voer voor psychologen hoe vastgeroeste veronderstellingen zelfs generaties lang blijven terugkomen bij zichzelf respecterende autojournalisten.

  Maar wat een heerlijke wagen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.