Een groen Zwitserleven gevoel

Dit is de Fiat 500 1.4 Bionatural Power Turbo Project.

In Detroit zagen we de B.E.V en in Genève zien we straks dit pittige groene conceptuele Fiat icoontje die nooit weet te vervelen. En netzoals het grijze concept van vorige maand op de NAIAS, een Italo-Amerikaans samenwerkingsresultaat was, is voor de belangrijkste Europese autoshow een Italo-Zwitserse samenwerking tot stand gebracht. FGA Zwitserland is namelijk volledig verantwoordelijk voor de tot stand koming van de dit volwaardige concept, dat niet op de Fiat stand maar op de stand van het Zwitserse partnerbedrijf GASMOBIL te zien zal zijn. Als je het ons vraagt een handige collegiale manier om je product ook via andere bedrijven in de kijker te zetten. Bovendien levert het meer garantie op een goede besteding en de nodige gezonde PR. In tegenstelling tot de elektrische B.E.V gaat het hier om een aardgas editie van de 500.

En een snelle ook, want met deze 1.4 TJet met 115 pk kun je flink op gas gassen. Het eco bonus karretje is een ‘Cinquino’ die op de benzinestand van 0-100 gaat in 10,8 seconden met een koppel van 175Nm bij 1750 toeren. Op de gas modus is dat 200Nm koppel bij nog altijd 1750 toeren. En voor wie dacht dat gas staat voor sloomheid, deze 500 gaat in combinatie met dit goedje waar u de CV mee verwarmd, volgens de Zwitsers zelfs in 8,5 seconden naar de 100 en heeft een top van 182 km per uur. Of deze speciale aardgas 500 ook bij de dealer komt te staan is nog onduidelijk, maar wij denken dat dit wel eens een verkoopsucces zou kunnen zijn in deze tijd. 

Maar Fiat besteed niet alles uit en zal vanuit eigen huis met de Natural Power editie komen van de nieuwe Doblò. Deze zal vanaf april bij de Italiaanse dealer staan en dezelfde prestatiecijfers tonen als deze Helvetische 500NP Turbo Project.

[nggallery id=192]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.