Eerste bewegende beelden opvolger Maserati Quattroporte

QP video

Onder een mooi Duitse lentezonnetje zien we hier een eerste video van de nieuwe Maserati Quattroporte tijdens een laatste testfase. De afgelopen tijd is dit model al vaker gesignaleerd rond en op de Nürburgring en dus is het niet zo vreemd dat de nog zwaar gecamoufleerd testwagen inmiddels al meerdere malen is vastgelegd. De opvolger van de Quattroporte is duidelijk erg groot en wordt gebouwd op een verlengd platform van Chrysler (LY/E-Evo). Het lijkt erop dat het model geen klassieke sedan wordt en we gaan er zelfs een beetje vanuit dat deze drietand geen Quattroporte zal heten, maar dat deze klassieke naam doorgegeven zal worden aan het kleinere broertje in het E-segment. ‘Cinqueporte’ ligt binnen de mogelijkheden aangezien die naam onlangs is vastgelegd en we iets zien dat op een vijfde deur lijkt. Het zal dus voor Maserati-fans even wennen zijn dat de initialen QP niet langer voor het grootste model uit Modena gereserveerd zullen blijven… Bovendien komt dit model straks niet uit Modena, maar zal het in Turijn geproduceerd worden samen met de nieuwe sedan die nog geen jaar later volgt.

De pers gaat uit van een 4.7 V8 met minstens 470 pk. Dat klinkt als het blok uit Maranello, maar als je goed naar dit filmpje luistert, klinkt het juist allemaal heel anders… We horen namelijk een redelijk beschaafd geluid dat zelfs qua karakter een beetje doet denken de V6 Pentastar zoals we die zelf in de Thema hebben mogen ervaren deze week. Het zou dus zomaar kunnen dat wat we hier horen de nieuwe V8 is, welke is gebaseerd op dit Amerikaanse blok. Tijdens de presentatie van de Kubang Concept op de IAA afgelopen herfst, had CEO Harald Wester het over deze nieuwe achtpitter, die zowel krachtig als economisch (30% minder verbruik) zal zijn. Geen gepruttel en gebulder meer dus (helaas) volgens een goede oude Italiaanse traditie. Het nieuwe topmodel verschijnt begin 2013 op de markt en zal in Parijs worden gepresenteerd.

httpvh://youtu.be/NAlLnSqFF34

10 gedachten over “Eerste bewegende beelden opvolger Maserati Quattroporte

 • 7 april 2012 om 17:10
  Permalink

  een sportstation!?
  nee grapje.
  wat een joekel man,mischien wel 1 van de grootste gt op de markt.

  Beantwoorden
 • 8 april 2012 om 09:51
  Permalink

  Klinkt in eerste instantie niet echt spannend, een Maserati op basis van chrysleronderdelen… Ik hoop niet dat dat kopers gaan wegjagen.

  Beantwoorden
 • 8 april 2012 om 10:00
  Permalink

  ja,niet echt kippevel nee.
  denk ook dat dit naar het oosten(china)verdwijnt.

  Beantwoorden
 • 8 april 2012 om 10:04
  Permalink

  gelukkig hebben we de stradale nog,om naar te kijken en
  luisteren. 😆

  Beantwoorden
 • 9 april 2012 om 11:46
  Permalink

  ..niet slecht maar ook niet als een echte Maser. Te netjes, maar zal wel bij de doelgroep van dit model gaan passen. Moet je een huidige QP eens beluisteren. 8)

  Beantwoorden
 • 10 april 2012 om 00:37
  Permalink

  Het is ook een test model dus misschien willen ze ook nog niet teveel prijsgeven momenteel. Weet niet met welk blok Maserati gaat komen. Reken erop dat er comfort versies komen en super Stradale versies.

  Dus komt goed beetje vertrouwen

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 10 april 2012 om 14:37
  Permalink

  Geluid heeft veel met uitlaatdempers te maken. Wie weet is dit nog niet de definitieve versie? Ik hoor duidelijk een V8, maar inderdaad een stuk ingetogener dan de huidige machines met een drietand.

  Beantwoorden
 • 10 april 2012 om 15:51
  Permalink

  ja dit zal de eco-versie wel zijn, 😆 .
  nee grapje hoor.inderdaad we zullen moeten wachten op de
  showroom versie..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.