Eerstvolgende Multipla heeft Chrysler platform

Het besparen op platformtechniek door het zoveel mogelijk te verdelen en uit te smeren, is en blijft de belangrijkste insteek voor meer modellen uit Turijn en Detroit de komende jaren.

Daarom zijn we vandaag ook een illusie armer geworden, nu we te weten zijn gekomen dat het bij het zogenaamde ‘L1’ project voor Italiaanse MPV’s niet om een totaal nieuwe creatie gaat van Italiaanse bodem. In 2012 zal de huidige middelgrote MPV van Chrysler (Dodge Journey) namelijk evolueren dankzij het behoud van het huidige platform die ge-update zal worden. Geen C-Evo of B segment ondergrond dus voor de toekomstige MPV familie uit Italië. De nieuwe Multipla zal geen ruimtewonder in de breedte zijn zoals nu met een originele 3+3 opzet, maar een meer klassieke familiebus in twee uitvoeringen met meer lengte. Denk qua variatie bijvoorbeeld aan het huidige MPV gamma van Ford in het middensegment. Een vijf- en een zevenzitter (2+3+2) met elk hun kenmerken zullen straks in Turijn van de band rollen. Het nieuws dat er ook hybride uitvoeringen zullen komen kwam bij ons een week geleden al naar buiten.

De nieuwe Fiat Multipla zal een geheel eigen en Italiaanse styling krijgen die op vele manieren te configureren is netals de 500. De Multipla  zal daarom opnieuw in het oog springen en veel Fiat 500 elementen kennen. Hiermee zal de Multipla qua plezierige eigenzinnigheid meer in lijn zijn met de vroegere Multipla dan met de vorige generatie. Men zegt dat deze Fiat ook in de VS verkocht zal worden naast de 500 omdat voor Chrysler een nieuwe rol is bedacht als luxe merk. Qua motoren zal Fiat bovenin ook gebruik maken van de vernieuwde 2.0 en 2.4 van Chrysler met MultiAir systeem. Op Diesel gebied zal men gebruik maken van de 2.0 MultiJet met 160 pk. Uiteraard zal naast de Hybride ook de Natural Power versie op gas verkrijgbaar worden.

Hogere segment MPV’s zullen op naam komen van Lancia en Chrysler die daarvoor de nieuwe 300c als donor gaan gebruiken.

Een gedachte over “Eerstvolgende Multipla heeft Chrysler platform

 • 7 april 2010 om 16:51
  Permalink

  De Voyager verkocht best redelijk denk ik. Zie ze hier best veel rijden.
  Heb er zelf geen ervaring mee maar er zal best wat goed zijn aan die techniek.

  Voyager was ook nog best een leuke verschijning tussen de rest van de MPV’s nu ik zo denk.

  De concept Multipla ziet er zo te zien ook best degelijk uit zo. Zal vast beter gaan verkopen dan “the original”. 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.