Home » Fiat

Elektrische Fiat 500E niet voor Europa bestemd

27 november 2012 18:30 7 reacties

Fiat-baas Olivier François (foto) heeft duidelijk laten weten wat we eigenlijk al wisten, namelijk dat de elektrische Fiat 500E alleen geproduceerd zal worden voor een enkele Amerikaanse koper. Men is dus absoluut niet van plan om met de 500 op stroom, eventueel richting Europa te komen. Het nieuwe model zal op de autosalon in Los Angeles weliswaar in de spotlight staan, maar is uit pure noodzaak tot stand gekomen, om zo in een voor Fiat belangrijke Staat als Californië, in aanmerking te komen als laag-emissie-merk.

De 500E kan na 1 keer opladen ongeveer 160 km afleggen. Sergio Marchionne heeft al eens duidelijk laten merken, dat hij een dergelijk product nogal beperkt en onrendabel vindt. Fiat zal tussen de 8000 en 10.000 dollar verliezen op iedere geproduceerde 500E. Er zijn meer autobouwers -zoals bijvoorbeeld Toyota- die speciaal voor Californië een ‘EV’ bouwen. Dat komt echter niet door aanlokkelijke verkoopcijfers, want van de 11,9 miljoen auto’s die in Amerika in de eerste 9 maanden werden verkocht, waren er slechts 2618 elektrisch aangedreven. De Californische markt beslaat ongeveer 10% van de totale Amerikaanse markt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • dmantione schrijft:

  Het lijkt erop dat ze gezien 160 km nu ook geen wereldschokkende actieradius is, niet eens geprobeerd hebben op dit gebied uit te blinken. Ik geef ze er groot gelijk in.

  Het wordt wel tijd dat ze zich gaan verdiepen in hybride-aandrijving. Zeker in de hogere segmenten wordt dat in toenemende mate een belangrijke aandrijftechniek en dat is nu net waar men de komende jaren een hoop Alfa’s wil positioneren.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Voor zo’n kleine auto is dat denk ik de max. Met een Ampera doe je al moeite om de 200 km fatsoenlijk te halen. Hybride is trouwens het probleem niet. Daar hebben zowel FGA als Chrysler LLC heel veel know how voor in huis.

 • Di Segno schrijft:

  Toch raar,

  Dat Fisker Karma wel een bloeiende onderneming is met alleen maar elektrisch aangedreven auto’s…
  Maar ja die heeft ook geen productie en ontwikkelingskosten van verbrandingsmotoren die nog af betaald moet worden, typisch geval van afremmende vooruitgang.

 • Fruttero schrijft:

  Dat je toelegt op een model, okay, maar hoe kun je nou in godsnaam 10 duizend euro verlies maken op een auto?!

 • Di Segno schrijft:

  @ fruttero,

  Marketing: trek de cijfers uit de gehele context, koppel het in een zin aan een enkel product, et voila…
  Maar je hebt helemaal gelijk een bijzonder ongeloofwaardig getal, als je na gaat dat de productiekosten van een gemiddelde 500, nog geen 5K euro zal zijn…

 • Di Segno schrijft:

  Wel jammer,

  Dat het niet interessant genoeg is voor Fiat om alleen in californie als afzetgebied in te zetten. Zou hem graag willen hebben!

 • Dutchbird schrijft:

  Er zullen zeker via de import van die 500 naar Nederland komen. Ik weet niet wat die 500 in de USA gaat kosten, maar als de prijs redelijk zullen we er vast ook een paar in Nederland zien rond gaan rijden.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties