FGA op volle sterkte naar Motorshow van Bologna 2010

Het gaat goed met de firma uit Turijn en Detroit.

Vorig jaar moest elke cent nog geteld worden en waren er flinke bezuinigingsmaatregelen van kracht.Vorig jaar oktober kon je daarom ook op onze site lezen waarom Fiat Group Autmobiles, net als tal van andere autobouwers, liever weg bleef van diverse autoshows gedurende 2009. Zo ook van de tentoonstelling in thuisland Italië en onze eigen AutoRai.

De Europese markt gaat inmiddels door het donkerste dal sinds vorig jaar, maar de fabrikant zelf lijkt reeds meer wind in de rug te hebben. Niemand minder dan Sergio Marchionne zelf liet gister alvast weten dat alle Italiaanse merken in Bologna aanwezig zullen zijn. Naast Fiat, Lancia, Abarth, Alfa Romeo, Maserati en Ferrari, zullen nu voor het eerst ook de merken Jeep en Chrysler van de partij zijn. Deze laatste zal gaande weg wat Europa betreft opgaan in Lancia. Jeep zal daarentegen steeds vaker in Italiaans gezelschap te zien zijn de komende jaren.

De aankondiging van FGA’s aanwezigheid komt een stuk eerder dan de afmelding van vorig jaar. Het UNRAE, de belangrijkste organisator van de Autoshow in Emilia Romagna, kreeg tot een paar maanden voor de aanvang in december nog vele afzeggingen door. Heel even was het zelfs nog onzeker of de show van 2009 wel door kon gaan. Met het oog op de het plan voor de ‘Fabbrica Italia’, is de Italiaanse autoshow nu echter juist een must voor de bouwer uit Turijn. Sommigen beweren overigens dat er ook in de hoofdstad van de Italiaanse auto nog een show zal komen ter gelegenheid van 150 jaar Italiaanse eenheid. Een soort comeback van de bekende Autosalon van Turijn dus in stadsdeel Lingotto. Al is daar nog geen bevestiging van.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.