Home » Fiat

Fiat 500 facelift blijkt zeer stijlvolle aanpassing

22 juni 2015 19:15 5 reacties

500 fl

Een facelift van Fiat krijgt vaak niet heel veel handen op elkaar bij liefhebbers van de Italiaanse auto, maar bij een belangrijk model als de 500 kon men zich geen fout permitteren. Al was het omdat de de Fiat 500 na deze aanpassing weer minstens 4 jaar mee moet kunnen gaan. En de moeilijke missie om van een stijlicoon als de 500 een nieuwe aantrekkelijke versie te maken lijkt (gelukkig) 100% geslaagd. We zien een prachtig clean frontaal met zeer subtiele ‘snorharen’ rond het logo en een extra stripje eronder. Een extra toevoeging dat ons met enige weemoed aan de 600 doet terugdenken. Best een slimme zet, want ook dat is een auto die de geschiedenisboeken flink heeft gehaald. De 500 krijgt hiermee een nieuw gezicht zonder fundamenteel te veranderen. Het extra chrome in de luchtinlaat aan de voorzijde springt ook in het oog en geeft de poepchique nieuwe 500 meer body.

500 fl2

De lichtunits zijn smaakvolle LED’s aan voor en achterzijde. De verstralers eronder (eveneens met LED ‘ring’ zijn wat groter en wat meer ovaal van vorm, wat de auto eveneens meer volume lijkt te geven. In het interieur valt vooral de nieuwe boordcomputer op (foto onder) die we reeds kennen uit de 500X. De nieuwe 500 oogt fris en nieuw en zet wat ons betreft samen met de reeds genoemde grotere broer de trend voor wat Fiat qua stijl de komende jaren zal willen uitstralen. Ook op de vijfdeurs opvolger van de Punto verwachten we deze beeldtaal. Een Fiat is dus voortaan vooral stijlvol en heeft een krachtige eigen identiteit. De nieuwe 500 en 500 Cabrio, gefotografeerd op deze trailer uit Polen richting Italië, zal zoals gezegd op zaterdag 4 juli aanstaande officieel (in Turijn) worden gepresenteerd. De officiële persfoto’s worden overigens al eerder verwacht.

500 fl4

500 fl3

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • niccolo schrijft:

  Nou, nou, nou, nou, toe maar: Eleganza di Merda!

 • Lancia4Ever schrijft:

  ma dai..non dire ‘stronzate’ 😀

 • henk schrijft:

  Helemaal mee eens. Wat ik zie is erg geslaagd.

 • henk schrijft:

  @niccolo

  slecht gegeten misschien?

 • De Longo schrijft:

  Geen verkeerde facelift.

  Het patroon in de grille onder de bumper met de verchroomde punten vertoont wat gelijkenis met de grille van de pas gepresenteerde AEgea. Wellicht wordt dat onderdeel van een nieuw familiegezicht voor Fiat.

  Op deze foto is dat nog beter zichtbaar.
  http://1.bp.blogspot.com/-7QubOgvceWE/VYqqalB6pHI/AAAAAAAAR_s/mgdSS-PmFbU/s1600/16304835271168983518.jpg

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties