Fiat 500 kunst: de creatie van Tobias Rehberger in Turijn

Dit is dan de kunstzinnige creatie van Tobias Rehberger dat vorige week het visitekaartje vormde van het ARTissima evenement in Turijn.

Zoals we reeds aankondigden gaat de  ‘CarArt’ van ontwerper Rehberger, na vele uitingen door anderen, net een stapje verder. Zijn 500 lijkt namelijk vloeibaar alsof de exacte vormgeving enigszins varieert. Het blijft duidelijk trouw aan het ontwerp van de originele 500, alleen geeft het je het gevoel dat je er door een vergrootglas naar kijkt. Vooral vanuit bepaalde standpunten. Subtiel maar wel surreëel. Net als de creaties van Tracey Emin en Esther Mahlangu (zie gallery) en Fabio Novembre, is het belangrijkste misschien nog wel dat de 500 -dankzij het feit dat het duizenden gezichten aan kan nemen- ook diverse goede doelen steunt.

De 500 werd gedoneerd door Fiat zelf en niemand minder dan Lavinia Elkann – de vrouw van John Elkann– was gastvrouw tijdens de onthulling (foto). De opbrengst voor de veiling van deze creatie via Sotheby’s, gaat naar de kraamafdeling voor te vroeg geboren baby’s van het Sant’ Anna kinderziekenhuis in Turijn. Daar worden ieder jaar 8000 kinderen geboren.

[nggallery id=497]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.