Fiat en Chrysler zorgen voor eerste intercontinentale opleiding

Politecnico di Torino

Sergio Marchionne ondertekende deze week samen met rector Francesco Profumo van de Politecnico di Torino (foto) en Alan Wildeman van het Canadese Windsor University, het contract voor de oprichting van een nieuwe internationale opleiding in autotechniek. De ‘International Joint Master in Automotive Engineering’ (IJMD) om precies te zijn. Er zijn wel meer autobouwers in de wereld die op deze manier meewerken aan nieuwe aanwas voor hun eigen onderneming, maar het is voor het eerst dat er nu sprake is van een identieke opleiding die je op twee continenten kan volgen.

Maximaal 50 ingenieurs in opleiding kunnen vanaf volgend jaar over de grens hun titel halen in Turijn of Windsor. Fiat heeft op het Politecnico al vanaf 1999 een nationale opleiding met de titel ‘Ingegneria dell’Autoveicolo’. Deze werd in samenwerking met de EU toen ter gelegenheid van 100 jaar Fiat geïnitieerd. Ook deze opleiding blijft nog minstens tot 2014 bestaan, nu Fiat en de technische hogeschool uit Turijn, ook wat die samenwerking betreft hebben bijgetekend.

Het doel van de IJMD opleiding is het kweken van nieuwe automotive experts die internationaal inzetbaar zullen zijn. Fiat-Chrysler investeert zo in toekomstige ontwerpers van nieuwe producten en productietechnieken. De hoogleraren zullen worden bijgestaan door managers en technici van Fiat-Chrysler. De opleiding bestaat uit verschillende facetten van het te produceren product zoals; technische systemen voor het voertuig, motoren, het productieproces en de virtuele ontwerpfase.

Een gedachte over “Fiat en Chrysler zorgen voor eerste intercontinentale opleiding

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.