Opvolger van de Ferrari 599 GTB Fiorano heeft meer dan 700 pk

Ferrari 599

Volgens de Amerikaanse site PistonHeads is de opvolger van de 599 GTB Fiorano al bijna klaar. De eerste testmules zullen dus spoedig op de weg verschijnen als het goed is. De opvolger van deze prachtige GT uit 2006, zal als het goed is volgend jaar op de markt verschijnen, waardoor het beoogde ritme van 1 nieuwe Ferrari per jaar (California, 458 Italia, FF), aardig begint te kloppen.

De opvolger van de Fiorano zal evenals de nieuwe FF een 6.3 V12 hebben. Dit model zal volgens deze bron echter meer dan 700 pk hebben met achterwielaandrijving. De nieuwe GT zal lichter worden dan zijn voorganger dankzij een nieuw platform van hoogwaardig aluminium. Het gebruik van Carbon Fiber vormt bij deze basis geen belangrijk onderdeel. De productie van het huidige model ligt trouwens stil, omdat alle productieve aandacht nu uitgaat naar de SA Aperta, de fotogenieke open versie van de 599. Uiteraard wordt er in Maranello ook nog wel gewerkt aan de fantastische 599 GTO.

Volgens de site Car and Driver zal de opvolger van de Fiorano een auto zijn met een motor van 670 pk, dat gekoppeld zal zijn aan een elektromotor van 102 pk. Dat laatste kan voor een ‘overboost’ (vooral een bekende term bij tuners) zorgen van minstens 20 seconden, dus Ferrari’s hybride zal geen sloompie worden. Het gaat om de eerste productieversie van het Hy-Kers systeem met 7-traps DCT bak. Vorig jaar toonde Ferrari in Genève al een concept met deze techniek op basis van de 599 Fiorano, dus het ligt wel in de lijn der verwachtingen, dat Ferrari binnenkort aan de wereld weer een baanbrekende techniek voor op de weg zal presenteren.

Een gedachte over “Opvolger van de Ferrari 599 GTB Fiorano heeft meer dan 700 pk

  • 30 maart 2011 om 07:52
    Permalink

    Nu al een vervanger? Dat is snel. Het model is nog maar 5 jaar oud… Misschien gaat het gewoon om een hybride versie van de 599. Ik sta trouwens wel huiverachtig tov al die electronische poespas. Ik kan mij niet inbeelden dat je bvb over 20 jaar zo’n tweedehands hybride ferrari zou kopen zoals je dat nu zou doen met een gewone ferrrari van 20 jaar oud.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.