Fiat fabrieken ontvangen WCM label dankzij hoogwaardige productie

Fiat heeft tijdens een bijeenkomst in het Poolse Krakow, de erkenning ‘WCM-Excellence’ mogen ontvangen voor diverse fabrieken in en buiten Europa. Tijdens deze vijfde uitreiking alweer, waren ook de geestelijk vader Prof. Emeritus Hajime Yamashima en WCM Association voorzitter Mark Higson aanwezig. Fiat’s Chief Manufacturing Officer Stefan Ketter en Fiat Group World Class Manufacturing directeur Luciano Massone (regio EMEA), namen de oorkondes in ontvangst.

Vandaag de dag kunnen we gewoon zeggen dat Fiat’s productie voor topkwaliteit staat. Dat blijkt ook uit het feit dat het door Marchionne geïntroduceerde productieproces, volgens het World Class Manufacturing-principe, na een aantal jaren de nodige vruchten begint af te werpen. Toen Sergio Marchionne het productieproces bij Fiat ongeveer acht jaar geleden omgooide sprak hij uit dat een Fiat-product moet uitblinken op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, wat ook geldt voor het productieproces zelf. Dit is een constant proces dat nooit stilstaat en wat telkens de kwalificaties brons, zilver of goud krijgt.

De Fiat Powertrain motorenfabriek in het Poolse Bielsko Biela, ontving zelfs de gouden erkenning. Verder kwam zoals reeds bekend, de Giambattista Vico Fiat-fabriek te Pomigliano d’Arco in aanmerking voor zilver, evenals de Iveco-fabriek in Madrid. Fabbrcia Italia Pomigliano kreeg dit jaar ook al de Europese Automotive Lean Production 2012 award. Drie Magneti Marelli fabrieken kregen brons, namelijk die in Bari, Venaria (nabij Turijn) en Jihlava (Tsjechië). Ook de Fiat Powertrain-fabriek in Termoli en die in het Amerikaanse Dundee kregen brons. Ook de Chrysler fabrieken in het Canadese Windsor en in Toledo Ohio kregen brons. Van Fiat Industrial ontvingen nog eens vier CNH en twee Powertrain fabrieken de bronzen plak.

Fiat is van plan om alle fabrieken op het hoogst niveau te brengen de komende jaren, wat geen gemakkelijk proces is. Dit is ook een van de redenen, waarom Fiat internationaal erkend wordt als een van de groenste autofabrikanten ter wereld.

2 gedachten over “Fiat fabrieken ontvangen WCM label dankzij hoogwaardige productie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.