Fiat steeds meer wereldwijd erkend als groenste autofabrikant

Fiat zien we niet alleen op de lijstjes van het Europese en mondiale Dow Jones Sustainability Index terug als het om lage emissies gaat, ook anderen classificeren de Italiaanse fabrikant als de groenste. We zien Fiat nu ook terug op de Carbon Disclosure Leadership Index, het Carbon Performance Leadership Index en de Climate Change Report 2012. Dit heeft alles te maken met een lage uitstoot voor zowel het geproduceerde wagenpark, als wat de lucht in gaat aan deeltjes tijdens het productieproces.

Een mooi voorbeeld van Fiat’s groene reputatie is de nieuwe Panda Natural Power. Deze is niet alleen schoner en zuiniger dan menig concurrent, maar ook krachtiger dankzij de 2 cilinder TwinAir Turbo.

Fiat krijgt een klasse “A” score met een cijfer van dik 95, uit het maximum haalbare van 100. Fiat heeft al vijf jaar lang deze reputatie en hecht er veel waarde aan, aangezien wat de producten betreft ‘downsizing’ een hele belangrijke insteek zal blijven. Kleine krachtige conventionele motoren, al dan niet gecombineerd met installaties op groengas en LPG. Auto’s op batterijen hebben een veel lagere prioriteit en zijn bovendien een stuk minder milieuvriendelijk om te produceren. Fiat’s fabrieken zijn het afgelopen jaar weer 10% schoner geworden als het om CO² uitstoot gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.