Fiat Panda Natural Power: de eerste tweecilinder op groengas ooit

Afgelopen weekend heeft Fiat een strategisch belangrijke introductie doen plaatsvinden in de vorm van de nieuwe Fiat Panda TwinAir Natural Power. Vooral in het door torenhoge benzineprijzen geplaagde Italië, verwacht de lokale autobouwer de komende tijd veel belangstellenden voor dit model. De Panda TwinAir Natural Power op groengas is de eerste in z’n soort. Dit praktische groene wonder met tweecilinder turbo heeft dik 80 pk, maar een CO² uitstoot van slechte 86 g/km en een gecombineerd gemiddeld verbruik van 3,1 kg/100 km. Het zuinigheidsrecord van deze nieuwkomer was op Italiaanse bodem dan ook 10 euro op 340 km (z’n voorganger komt bijvoorbeeld op 270 km).

Het mag dus duidelijk zijn dat de Panda TwinAir Natural Power de ster was van de jongste editie van de EcoRally afgelopen zaterdag. Een jaarlijkse race met laag verbruik en zo min mogelijk uitstoot als belangrijkste doel, over een afstand van 507 km van San Marino naar Vaticaanstad. De nieuwe Panda Natural Power was een van de heiligste boontjes tijdens de finish op het Sint Pieter plein en noteert de laagste milieubelasting in het segment.

De Italiaanse markt voor groengas groeit dit jaar met 7% en kent meer dan 900 servicepunten. Fiat kan met de nieuwe Panda Natural Power en de gelijknamige versie van de Qubo en Doblò, hier flink van meeprofiteren. De LPG markt groeit zelfs nog harder in Italië. Ook op dat gebied heeft de Fiat groep een zeer uitgebreid aanbod binnen het gamma van Fiat, Lancia en Alfa Romeo.

Een gedachte over “Fiat Panda Natural Power: de eerste tweecilinder op groengas ooit

  • 15 oktober 2012 om 11:15
    Permalink

    En nu graag ook in NL leveren en niet alleen in de Panda maar ook 500, Ypsilon en Mito. O en graag ook ipv die ouder 120pk 1.4 de MA versies ook even doen en dan graag met een TCT de 1750MA mag ook natuurlijk en ook die mag best in de optie lijsten met TCT. Dan krijgen ze er weer wat gunstige labels erbij en zijn er wellicht ook wat meer lease liefhebbers voor.

    En als ze dat nu eens deden ga ik overwegen mijn olie gestookte wagen in te wisselen en anders moet hij nog maar 10 jaar langer mee red hij best. Mischien dat er tegen die tijd ook Giulia’s zijn met groengas of LPG af fabriek.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.