Fiat Italië heeft al 3000 orders voor de Freemont

Freemont orders

De afgelopen jaren kreeg je soms de indruk dat de Italiaan wat weinig vatbaar is voor automerken uit eigen land, vooral als het om de hogere segmenten gaat. De Fiat Croma en Lancia Thesis vormen daar -in negatieve zin- een goed voorbeeld van, evenals de Alfa 159. Dit heeft uiteraard met een mix aan factoren te maken en soms betrof het de prijs-kwaliteitsverhouding. De op de Dodge Journey gebaseerde Fiat Freemont heeft dat laatste vooral goed op orde. De basisversie (‘Freemont’) en de rijkere ‘Urban’ zijn zeer compleet, scherp geprijsd (vanaf 25.700 euro) en vormen een ideale combi met twee krachtige geheel Italiaanse MultJet II motoren (140 en 170 pk). Dankzij het uitgebreide Fiat dealernetwerk kan de Freemont direct een hoop mensen bereiken.

Het voorlopige resultaat is dat er binnen een week reeds 3000 orders in de wacht zijn gesleept voor de Freemont. Zo’n 33.000 mensen bezochten vorig weekeinde de Fiat-dealer om de Freemont van dichtbij te bekijken. Maar liefst 6000 potentiële klanten maakten een proefrit. De 489 cm lange Freemont, wordt door de mensen vooral gewaardeerd vanwege de hoeveelheid ruimte (7 zitplaatsen en kofferruimte van 1461 liter) en het comfort. De meeste mensen bestelden een 2.0 MultiJet II met 140 pk in Urban uitvoering. Deze begint bij 24.900 euro en heeft een lederen interieur met standaard stoelverwarming. Inmiddels is de reclamecampagne rond de Freemont ook al van start gegaan en is dit model de officiële sponsorauto van het nationale elftal van Italië.

 

10 gedachten over “Fiat Italië heeft al 3000 orders voor de Freemont

 • 1 juni 2011 om 10:35
  Permalink

  Ik denk dat veel gezinnen die de laatste jaren massa’s ludospaces kochten (Doblo, Kangoo, Berlingo, Partner) nu op zoek gaan naar een meer comfortabelere opvolger met evenveel ruimte, beperkt verbruik en beperkt budget. Daar valt deze Freemont perfect in.
  Eindelijk de gigantische ruimte van een Amerikaan met een moderne Europese motor!

  Beantwoorden
 • 1 juni 2011 om 16:11
  Permalink

  Haha, zou het dan toch een verkooptopper worden? Ik vind het geen lelijke auto en voor die prijs… Tja, er zijn ok massa’s mensen die zweren bij de American Pizza, smaken verschillen gelukkig!

  Beantwoorden
 • 1 juni 2011 om 19:12
  Permalink

  LR,

  Fiat bouwt van de italiaanse merken de meest praktische auto’s tegen een goede prijskwaliteitverhouding.
  Kijk bv maar naar de Bravo, Panda etc. Zo bekeken past deze Freemont daar toch prima bij ?
  En ik ben geen fan van dit soort ruimtedozen maar vind het design stiekem helemaal niet slecht.
  Dus ik zie echt wel kansen.

  Beantwoorden
 • 1 juni 2011 om 23:03
  Permalink

  Tsja, stijl is ook in Italie tanende…

  Ben toch benieuwd wat voor Italianen een dergelijke stadsbus kopen, in ieder geval geen gezinnen want met een geboortecijfer van 1 komma nog wat heeft niemand daar nog kinderen.

  Hm, toch eens met Big Alfa Lover gaan praten wat er nu zo aantrekkelijk is aan zo’n ding.

  Beantwoorden
 • 1 juni 2011 om 23:15
  Permalink

  Misschien dat ze worden verkocht als taxi? De Multipla werd daar immers ook veel als taxi gebruikt? Aanvankelijk was ik erg sceptisch maar als ik de prijzen zie denk ik: waarom niet? Italianen kochten immers ook veel Kia Carens, Multipla, beide ook veel ruimte voor weinig geld, terwijl de Phedra niet goed liep (te duur).

  Beantwoorden
 • 4 juni 2011 om 00:42
  Permalink

  Dat is de thuis markt maar hoe gaat dit zich door zetten en in de EU? Het is wel een goede prijs nog geen 25 mile dan heb je wel wat leukers dan een zafira een stoere Amerikaanse bak met een niet bij paasent embleem of is het een soort van Panda XXXL. En ja met 2L Diesel waarom dan niet in de Thema?

  Beantwoorden
 • 4 juni 2011 om 14:29
  Permalink

  Had ik het niet gezegd dat de Freemont een topper ging worden!! 😀

  Beantwoorden
 • 4 juni 2011 om 14:38
  Permalink

  @Il piu migliore: ruimte, ruimte en nog eens ruimte maar dan wel in een aantrekkelijke vorm natuurlijk! En daarbovenop dat je de baas bent op de baan 😉 Duw de mini’s,bmw 1, A1, A3, A4, bmw 3, Bmw city en mercedes C maar is lekker diep in hun gat! 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.