Fiat lanceert vernieuwde Grande Punto en Linea op Indiase markt

Fiat India

Fiat introduceert deze dagen in India twee sterk aangepaste 2012 versies van de Grande Punto en de Linea. Fiat geeft dus niet zo snel op, ondanks dat sinds de samenwerking met Tata in 2006 begon, louter magere resultaten zijn geboekt op deze opkomende markt. Afgelopen zomer brachten we na aanhoudende geruchten over een eventuele breuk tussen de beide firma’s -wat de kansen voor Fiat in India enkel zou doen afnemen- het nieuws waarin een nieuwe strategie werd aangekondigd. Deze nieuwe aanpak kwam in eerste instantie vooral in de vorm van grotere publicitaire campagnes en de uitbreiding van het aantal verkooppunten. Helaas voor Fiat India bleven de verkoopcijfers verder teruglopen, wat volgens de experts vooral te maken had met het feit dat de Linea en de Grande Punto onvoldoende geschikt zijn voor het dagelijkse gebruik op de grillige drukke Indiase wegen.

CEO Fiat India
Commercieel directeur Fiat India Enrico Atanasio en CEO Rajeev Kapoor tijdens de presentatie op de Auto Expo van New Delhi die deze week van start is gegaan.

Dat laatste hebben de mensen in Lingotto en Ranjangaon heel serieus genomen, waardoor het nieuwe jaar nu met een schone lei begonnen wordt dankzij de introductie een vernieuwde ophanging op beide modellen. Naast het feit dat beide Fiat’s in een nieuwe blauwe kleur verschijnen met een wat luxer interieur met twee tinten (grijs/zwart), staan de modellen nu 185 mm boven de grond, waardoor de vele oneffenheden in het Indiase wegdek de bodemplaat niet langer kunnen bedreigen. Dat laatste was een veel gehoorde klacht, evenals het feit dat de airco niet sterk genoeg was voor de klamme hitte in het land van de Ganges. Ook die laatste optie is dus compleet aangepakt nu. Dinsdag vond in New Delhi op de Auto Expo de presentatie plaats en de komende tijd start ook de verkoop.

Deze introductie is volgens CEO Rajeev Kapoor niet het enige wat men van Fiat kan verwachten dit jaar. Goed nieuws dus dat in combinatie met de productie van duizenden 1.3 MultiJet dieselmotoren voor Suzuki (ook beschikbaar op de Grande Punto en de Linea) een positief keerpunt kan zijn voor het Italiaanse merk in India.

Een gedachte over “Fiat lanceert vernieuwde Grande Punto en Linea op Indiase markt

  • 6 januari 2012 om 11:26
    Permalink

    Dat kan toch niet 18 centimeter hoger (extra) zijn???? Even nagekeken bij Fiat India en hier wordt gemeld dat de ground clearance nu 18 / 19 cm is (Linea / Punto).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.